Ο Παναθηναϊκός ΑΟ καλείται να ετοιμαστεί για πολύ δυνατό φινάλε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Είναι πια ο μοναδικός εκπρόσωπος των ελληνικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα φετινά Κύπελλα Ευρώπης και η μεγάλη πρόκληση στο Europe Trophy ανδρών τον περιμένει στην αρχή του καλοκαιριού. Η τρίτη την τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων θα κλείσει και το φετινό της πρόγραμμα με το λεγόμενο Europe Trophy Grand Final. Θα γίνει ταυτόχρονα για άνδρες και γυναίκες στο Νόβισαντ της Σερβίας από τις 31/05 μέχρι τις 02/06 και ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε υψηλή διάκριση. Η κλήρωση έχει πραγματοποιηθεί και τον φέρνει αρχικά αντιμέτωπο με τη Ροζνάβα από τη Σλοβακία και την Ντε Μπερ Ταβέρζο από την Ολλανδία στο 2ο γκρουπ. Στον Τελικό έχουν δικαίωμα συμμετοχής 12 ομάδες ανδρών και 8 γυναικών.

Τέσσερα γκρουπ των 3ων δημιουργήθηκαν για τους άνδρες στο τελευταίο στάδιο της διοργάνωσης. Επικεφαλής είναι η ισπανική Αρτεάλ στο 1ο, η Ροζνάβα στο 2ο, η ιταλική Σάντα Τέκλα Νούλβι στο 3ο και η Εσκιλστούνα από τη Σουηδία στο 4ο. Η Σλοβακία έχει τρεις ομάδες στους άνδρες, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σερβία, η Κροατία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Φινλανδία και η Ελλάδα από έναν.

Ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί τον Δεκέμβριο στο Europe Trophy Grand Final παίρνοντας με το απόλυτο των νικών την 1η θέση στη Μάλτα, στο γκρουπ Α της Region 4. Η μεγάλη φετινή συμμετοχή έφερε και την αύξηση των ομάδων στον Τελικό.