Σύλλογος

Ιστορία

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (Π.Α.Ο.) είναι ελληνικός αθλητικός Σύλλογος. Η ονομασία του παραπέμπει στο αρχαίο έργο του Ισοκράτη Παναθηναϊκός, το οποίο παρουσίαζε την ανωτερότητα των Αθηναίων ως προς την εκπαίδευση, τη δημοκρατική φύση τους αλλά και τη στρατιωτική ισχύ τους, την οποία χρησιμοποιούσαν προς όφελος όλων των Ελλήνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σήμα και Χρώματα

Έμβλημα του Παναθηναϊκού είναι το τριφύλλι που φέρει συμβολισμούς από την αρχαιότητα και είναι διαδεδομένοι σε πολλούς λαούς ανά τον κόσμο. Συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα στο πνεύμα την ψυχή και το σώμα. Επίσης, συμβολίζει την καλοτυχία, τη γονιμότητα, την αναγέννηση και την αιώνια ζωή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ύμνος

Ο Ύμνος του Παναθηναϊκού που καθιερώθηκε έως σήμερα δημιουργήθηκε το 1958 με τον Λέανδρο Παπαθανασίου να είναι ο πρώτος τραγουδιστής του ύμνου. Γράφτηκε από το Γιώργο Οικονομίδη και μελοποιήθηκε από το Γιώργο Μουζάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τίτλοι

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος σε συνεργασία με τους συγγραφείς του βιβλίου "Και Χιλιάδες Τίτλοι" σας παρουσιάζουν τους 1.757 τίτλους του Συλλόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διοικητικό Συμβούλιο

Το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και οι Πρόεδροι του Π.Α.Ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα…παιδιά του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος παρουσιάζει μια μοναδική μόνιμη  στήλη μπου παρουσιάζει τις ομάδες που έχουν επηρεαστεί από τον Σύλλογο Μεγάλο και έχουν πάρει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παναθηναϊκά ρεκόρ

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος  παρουσιάζει έναν πρωτότυπο κατάλογο με όλα τα ρεκόρ του Συλλόγου ανά άθλημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Green Legends Του Παναθηναϊού Α.Ο

Πρόκειται για μια λίστα αθλητών που κάθε χρόνο θα μεγαλώνει κατά μία θέση ανάλογα με τα χρόνια της ομάδας και η βαθμολογική κατάταξη έγινε αυστηρά με τη σειρά των κορυφαίων διεθνών επιτυχιών του κάθε αθλητή και αθλήτριας όταν ανήκε στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παναθηναϊκά Βραβεία

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος παρουσιάζει τα βραβεία του Συλλόγου έναν θεσμό που θα ξεκινήσει επίσημα από φέτος και θα απονέμονται στον καλύτερο αθλητή, την καλύτερη αθλήτρια ενώ θα υπάρχει και το εξωαγωνιστικό βραβείο ήθους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταστατικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρεσβευτές Παναθηναϊκού

Ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει επαφές με αθλητές-τριες που έχουν δοξάσει το «τριφύλλι» και θα το εκπροσωπούν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται με σκοπό να υψωθεί ακόμα ψηλότερα σε όλο τον κόσμο η σημαία του Συλλόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

NEWSLETTER

Με την εγγραφή σου στο Newsletter μπορείς εύκολα να παρακολουθείς όλα τα νέα και τις εξελίξεις του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου