Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον τεχνικό Γιάννη Ζιάβα για το τμήμα futsal ανδρών του Συλλόγου.

Το «τριφύλλι» προχώρησε σε αλλαγή προπονητή στο τμήμα ποδοσφαίρου σάλας του Παναθηναϊκού καθώς την θέση του Απόστολου Μπελτσίδη αναλαμβάνει ο Γιάννης Ζιάβας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον κόουτς Μπελτσίδη για την προσφορά του στο τμήμα και ο ίδιος θα συνεχίσει στην ομάδα της Κ13 του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι αφορά το νέο τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Ζιάβα που αναλαμβάνει τα ηνία έχει βαρύ βιογραφικό.

Ο Γιάννης Ζιάβας είναι εν ενεργεία προπονητής στις Εθνικές Ομάδες Σάλας Ανδρών και U19 από τον Σεπτέμβριο του 2018. Έχει εργαστεί με επιτυχία σε ομάδες της Α΄ κατηγορίας Σάλας ως προπονητής και team manager.

Ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με την Αθήνα ΄90 το 2015-16 και με την ΑΕΚ το 2019 και το 2020. Με την ΑΕΚ πανηγύρισε επίσης το Κύπελλο Ελλάδος το 2018 και δύο Super Cups (2018 και 2019). Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε ακόμη ως προπονητής, το 2014 με την Ολυμπιάδα και το 2017 με την Αθήνα ΄90. Εργάστηκε και σε Εθνικό Αστέρα, Μινώταυρο και Ηλιούπολη.

Τη διετία 2010-12 κατέκτησε ως team manager με την Αθήνα ΄90 πρωτάθλημα και κύπελλο και τις δύο χρονιές. Έχει συμμετοχές και διακρίσεις ως προπονητής και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ΑΕΚ και Αθήνα ’90.

 Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο κλασσικό ποδόσφαιρο (1983-99) και στο Futsal από το 2000 έως το 2005 με τα χρώματα του Δούκα, με τον οποίο κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδος τη σεζόν 2000-01 και τρία κύπελλα (2001, 2003, 2004). Το 2001, ως αρχηγός του Δούκα μοιράστηκε με τους συμπαίκτες του τη χαρά της πρώτης συμμετοχής ελληνικής ομάδας Futsal σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το UEFA Futsal Champions League.

Σε δήλωσή του στο pao1908.com o Γιάννης Ζιάβας ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και ειδικότερα τον Πρόεδρο για το ενδιαφέρον τους και βέβαια την τιμή να μου προτείνουν να αναλάβω την ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας του Συλλόγου.

Όταν σε καλεί ένα μέγεθος Συλλόγου σαν τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς παρά να αποδεχθείς την πρόκληση. Η δυναμική και η προοπτική του τμήματος είναι μεγάλη όπως και το όραμα της διοίκησης και έρχομαι αποφασισμένος για πολύ δουλειά ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους της ομάδας, ο πρώτος εκ των οποίων είναι η άνοδος μας στην πρώτη κατηγορία αλλά και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας η οποία θα διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον».