Μεταφράστηκαν και στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης τα εξαιρετικά αποτελέσματα του Παναγιώτη Γκιώνη και της Κατερίνας Τόλιου στο τουρνουά Feeder του World Table Tennis, που έγινε στο διάστημα 22-25/11 στο Ντίσελντορφ.

Οι πίνακες ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και είναι της εβδομάδας νούμερο 48 από την αρχή του χρόνου. Ο Γκιώνης, που με 4 νίκες κατάφερε να προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά του απλού ανδρών, ανέβηκε στο νούμερο 83 του κόσμου από το 98 της περασμένης βδομάδας.

Η Τόλιου η οποία με 2 νίκες στα προκριματικά και 1 στο κεντρικό ταμπλό, πλασαρίστηκε στα θέσεις 17-32 του γερμανικού Feeder, εμφανίζεται 27 θέσεις πιο πάνω και συγκεκριμένα στην 181η από τη 208η, που ήταν την 47η εβδομάδα. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου είναι πάντα οι 2οι της παγκόσμιας κατάταξης από την ελληνική πλευρά (νούμερο 203 και 416 αντίστοιχα).

Το WTT Feeder του Ντίσελντορφ ήταν το 3ο που έγινε μέσα στο 2022. Η Τόλιου είχε αγωνιστεί και τον Ιανουάριο, μάλιστα είχε μπει και στην πρώτη 16άδα, ενώ ο Γκιώνης μετείχε τώρα πρώτη φορά.

O κορυφαίος αμυντικός ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Προχώρησε θετικά από τον γύρο των «64» και για 4η φορά στην καριέρα του σε επαμειβόμενο διεθνές τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, πλασαρίστηκε στην πρώτη 4άδα (είχε 2 τίτλους στην Κροατία και 1 ακόμα 3η θέση στη Σουηδία). Με την πορεία του στη γερμανική πόλη πήρε 55 πόντους στo ranking list και είχε όφελος 15 θέσεων. «Αναρριχήθηκε» στο νούμερο 83 με 245 βαθμούς στο σύνολο. Ο Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 203 κι έχει τους ίδιους βαθμούς (73) με τον Χιλιανό Γκουστάβο Γκόμεζ, που αγωνίστηκε στο Ντίσελντορφ και τον Ούγγρο Τάμας Λάκατος

Στον πίνακα αξιολόγησης των γυναικών ήταν πολύ σημαντική η άνοδος από την Τόλιου, η οποία είχε επίσης πετυχημένη πορεία στο γερμανικό Feeder. Αρχικά πέρασε την προκριματική διαδικασία με 2 νίκες, αργότερα έκανε ένα βήμα παραπάνω και μπήκε στον 2ο γύρο κι αυτό της πρόσθεσε 16 βαθμούς. Έτσι ανέβηκε την τρέχουσα βδομάδα στο νούμερο 181 του κόσμου και είναι μαζί με τη Γιαπωνέζα Σατσούκι Όντο.