Σπουδαία επιτυχία για τους δύο πολίστες του Παναθηναϊκού Κανδανολέων και Χρήστο Σιαμά που κατέλαβαν την τέταρτη θέση με την Εθνική ομάδα πόλο Κ20.

Δεν κατάφερε τελικά να ανεβεί στο παγκόσμιο βάθρο με τα μετάλλια η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών (Κ20). Ηττήθηκε με 11-6 από τις ΗΠΑ στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Οτοπένι και πήρε την 4η θέση στον κόσμο.
Μια θέση με την οποία αποδεικνύεται ότι παραμένει στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει μέλλον μπροστά της, καθώς το ρόστερ της αποτελείται από πολύ νεαρά παιδιά με τον μικρότερο μέσο όριο ηλικίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε γερά στον μικρό τελικό, αλλά είχε σημαντικές απουσίες, του τιμωρημένου Νίκου Γκίλλα και του Σπύρου Λυκούδη, ενώ υπήρξε άγχος που δημιούργησε πολλά λάθη στην άμυνα. Αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν οι Αμερικανοί, που πήραν από την αρχή ένα σημαντικό προβάδισμα και έφτασαν τελικά στη νίκη και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 6-11
Οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 2-1, 2-4.
ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Σιαμάς Χρ., Μπιτσάκος Ανδ., Μπιτσάκος Χρ. 1, Πούρος, Σπάχιτς 2, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος.
ΗΠΑ (Τζακ Κόκουερ): Πράις, Τ. Γ. Ντοντ 1, Μακφάρλαντ 1, Γουάτσον 1, Λίχτυ 3, Κάρσον 1, Ρ. Ντοντ 2, Σνάιντερ, Μέριλ, Ρόουι, Καστίγιο 1, Μουντέλιους 1, Τέμκιν.