Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου για την αγωνιστική σεζόν 2023-24 για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ.

Ο Σύλλογος προχώρησε σε ακόμη μια πολύ σπουδαία μεταγραφική κίνηση με την προσθήκη της 27χρονης Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου, που αναμφίβολα προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ.

Η Θεσσαλονικιά διεθνής με την Εθνική ομάδα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον Θερμαϊκό Θέρμης και ακολούθησε η μεταγραφή της στον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια, σε ηλικία 18 ετών μετακινήθηκε στις Η.Π.Α. και στο Πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Μόρις, όπου αγωνίστηκε στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (NCAA).

Το 2017 μετά την αποφοίτησή της από το Κολέγιο, συμφώνησε με την ελβετική Χέλιος αλλά ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017-18 στην Ισπανία στην Κάμπους Προμέτε.

Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι και τη σεζόν 2022-23.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας με πολλές συμμετοχές.

Σε δήλωσή της στο pao1908.com ανέφερε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν έτοιμη να υπογράψω σε ομάδα του εξωτερικού αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι με θέλει πολύ και ικανοποίησε όλες μου τις απαιτήσεις. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η κόουτς Καπογιάννη και η Λολίτα Λύμουρα που μου ανέλυσαν το όραμα και τους στόχους της ομάδας και κατάλαβα ότι θα έχω ένα σημαντικό ρόλο στο πλάνο που έχουν σχεδιάσει. Είμαι εδώ για να δώσω το 100% μου και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Το βιογραφικό της:

2011-13 ΠΑΟΚ

2013-2017 Ρόμπερτ Μόρις (Κολέγιο)

2017-18 Χέλιος Μπάσκετ – Κάμπους Προμέτε

2018-23 Ολυμπιακός