Η Εθνική ομάδα Εφήβων Κ17 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στη Μανίσα της Τουρκίας, αφού επιβλήθηκαν με 9-8 της Σερβίας. Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κρατημένος του Παναθηναϊκού.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων και, παράλληλα, το πρώτο χρυσό σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο «πράσινος» Δημήτρης Κρατημένος, που δήλωσε: «Αφιερώνω το μετάλλιο κυρίως στην οικογένεια του, στη μητέρα μου, τον πατέρα μου, αλλά και τον αδερφό μου και θέλω να τονίσω τις θυσίες που πραγματοποίησαν οι γονείς μου για να φτάσω σήμερα στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου με την Εθνική ομάδα Κ17. Ευχαριστούμε και όλους όσους μας στήριξαν. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η σημερινή επιτυχία είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μας μέχρι την επόμενη».

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντίρογκα, Νοβάκοβιτς 1, Ιτσίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόγιτς, Αντάμοβτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς.