Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Αναστασία Μαρινάκου πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον τελικό των 10.000 μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, καθώς κατέλαβε την 16η θέση με 32:42.34.

Η Μαρινάκου κατάφερε να κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων και να διατηρηθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και να τερματίσει με αρκετές δυνάμεις στο τέλος. Μάλιστα, πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 32.36.78.

«Σίγουρα είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ μετά από oχτώ χρόνια σε ένα αγώνισμα που δε γνωρίζω καλά. Είμαι 16η θέση στην Ευρώπη, δεύτερη καλύτερη ατομική επίδοση, επιβεβαίωσα και δεύτερη φορά το όριο και αυτό δείχνει πως είμαι καλά. Πέρυσι ήμουν με νάρθηκα και φέτος κατάφερα να είμαι εδώ και να τρέχω καλά. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ωστόσο θεωρώ πως είχα το περιθώριο να κυνηγήσω έναν καλύτερο χρόνο. Το αγώνισμα δεν το ξέρω ακόμη και χρειάζεται χρόνο να φτάσω σε καλύτερες επιδόσεις. Σήμερα ήθελα να κάνω γύρω στο 32.10, όμως, δεν ήμουν τόσο φρέσκια. Τώρα περιμένω το όριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα το επόμενο διάστημα θα κάνω ένα δυνατό 5άρι. Θα συνεχίσω στα 5.000 μ. δε θα βιαστώ να ανέβω στα 10.000 μ., καθώς θέλω καλύτερους χρόνους», είπε η Αναστασία Μαρινάκου.