Εξαιρετικά εξελίχθηκε η πρώτη μέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος 2024 των κατηγοριών Ελίτ Γυναικών και Ανδρών το οποίο διεξάγεται στο Κιλκίς.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχτηκε η Βαρβάρα Φασόη στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στην κατηγορία των Ελίτ Γυναικών ελίτ με χρόνο 27:23.

Μετά την εις τριπλούν ανάδειξη του Άγγελου Φωτεινόπουλου ως πρωταθλητή Ελλάδος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Παναθηναϊκός κερδίζει μέσα σε μια εβδομάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Σπουδαία εμφάνιση όμως και από τον Μαρτίνο Μούτσιο ο οποίος με χρόνο 43:08 (έχοντας μέση ταχύτητα για τα 36 χλμ του αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, τα 50 χλμ/ ώρα) πήρε την τέταρτη θέση στην κατηγορία των Ελίτ Ανδρών μετάξύ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.

Εξαιρετική και η Λυδία Μούτσιου η οποία κατέλαβε την όγδοη θέση στην κατηγορία των Ελίτ Γυναικών (αν και τυπικά ανήκει στην κατηγορία των Νέων Γυναικών) με χρόνο 30:32. Σειρά παίρνει αύριο το αγώνισμα της αντοχής με τη συμμετοχή και των τριών ανωτέρω αθλητών.