Εξαιρετική παρουσία είχαν οι αθλητές τριάθλου του Παναθηναϊκού το Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου sprint απόστασης στη Λίμνη Δόξα και σε αγώνα ολυμπιακής απόστασης τριάθλου στη Λίμνη Πλαστήρα.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο (6/7) διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου sprint απόστασης στη Λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία με τη συμμετοχή τριών αθλητών του τμήματος.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Ραφτόπουλος συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό αγώνα τερμάτισε στην 10η θέση με χρόνο 1:06:23.

Παράλληλα, ο Αριστοτέλης Τσαγκάρης και ο Θεοφάνης Κόλλιας πήραν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Masters. Οι δύο αθλητές έκαναν εξαιρετικό αγώνα που κατέληξε στο δρομικό σκέλος να τρέχουν μαζί στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής. Τελικά τερμάτισαν αντίστοιχα στην 6η και στην 7η θέση της γενικής κατάταξης σε σύνολο 43 συμμετεχόντων. Επίσης, κατέκτησαν ο Τσαγκάρης την 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 45-49 και ο Κόλλιας την 4η θέση στην ηλικιακή 35-39.

Σε αγώνα ολυμπιακής απόστασης τριάθλου που διεξήχθη την Κυριακή (7/7) το πρωί στη Λίμνη Πλαστήρα πήραν μέρος δύο αθλητές του τμήματος, τα αδέρφια Ραφτόπουλοι.

Και οι δύο πήγαν εξαιρετικά και πλασαρίστηκαν ο μεν Στέφανος στην 2η θέση της γενικής κατάταξης και στην πρώτη της ηλικιακής του κατηγορίας 25-29, ενώ ο δίδυμος αδερφός του Ευάγγελος κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη κάνοντας έτσι το 2-3 για το Σύλλογο και την δεύτερη στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Να σημειωθεί πως ο Στέφανος συμμετείχε την προηγούμενη μέρα το απόγευμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην ορεινή Κορινθία και με λίγες ώρες ξεκούρασης και ταξιδεύοντας σε λιγότερο από μια μέρα τη μισή Ελλάδα οδηγώντας έκανε δύο απαιτητικούς αγώνες μέσα σε λίγες ώρες αποδεικνύοντας την αφοσίωση και τη μαχητικότητα που τον διακρίνει αλλά και γενικότερα όλους τους αθλητές του τμήματος.

Οι αθλητές του τμήματος συμμετέχουν σε όλο και περισσότερες διοργανώσεις του αθλήματος στην Ελλάδα με πάρα πολύ αξιόλογες επιδόσεις και διακρίσεις κρατώντας τη πράσινη σημαία μας ψηλά και ακολουθώντας τα ιδανικά της Παναθηναϊκής Ιδέας.