Η σπουδαία αθλήτρια του Παναθηναϊκού Πηνελόπη Νίκα πιστή στα ιδεώδη του Συλλόγου και στις υψηλές αθλητικές αρχές της έγραψε ιστορία αυτή τη φορά ….εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου UIPΜ ανακοίνωσε τα ετήσια βραβεία και για το 2023 η Πηνελόπη Νίκα είχε περίοπτη θέση.

Η «πράσινη» πρωταθλήτρια από την Καστοριά πήρε το βραβείο Fair Play για τη σπουδαία ενέργεια τον Μάιο κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πεντάθλου στην Σόφια.

Οι κριτές έκαναν λάθος στον χρόνο κολύμβησής και αντί να καταχωρήσουν τον πραγματικό της  χρόνο (3’20”), στα επίσημα αποτελέσματα καταχωρήθηκε 2’20”, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης μετά από την ολοκλήρωση των 2 αγωνισμάτων.

Η Νίκα διαπίστωσε το λάθος όταν είδε τα επίσημα αποτελέσματα πριν την διεξαγωγή του Laser Run και αμέσως γύρισε πίσω στην πισίνα να ενημερώσει κάποιον από τους επίσημους κριτές. Όταν βρήκε κάποιον από τους κριτές και προσπάθησε να του εξηγήσω ότι έχει γίνει λάθος στον χρόνο κολύμβησης μίας αθλήτριας, έκπληκτος την ρώτησε αν είναι σίγουρη για αυτό, θεωρώντας ότι αναφέρεται σε κάποια άλλη αθλήτρια και όχι στον εαυτό της.

Του εξήγησα ότι είναι 100% σίγουρη, διότι το λάθος έγινε στον δικό της  χρόνο και χαμογελώντας τον διαβεβαίωσε ότι δεν κολύμπησε τόσο γρήγορα. Ο κριτής έκπληκτος χαμογέλασε, την ευχαρίστησε και αυτή η ενέργεια της χάρισε το Παγκόσμιο βραβείο Fair Play.