Μία από τις αξιοσημείωτες μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας ήταν ο Ηλίας Μπαζίνας, ο οποίος είχε τη δική του ξεχωριστή σχέση με τον Παναθηναϊκό και ο Σύλλογος δεν τον λησμονεί.

Γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1940 στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του ήταν από το Οίτυλο της Μάνης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, παρότι δεν άσκησε ποτέ τη δημοσιογραφία. Ήταν λάτρης του αθλητισμού και των δυναμικών σπορ.
Έτσι, όταν το 1958 πληροφορήθηκε πως ο «γείτονάς» του Παναθηναϊκός ιδρύει τμήμα άρσης βαρών, ο Αμπελοκηπιώτης Μπαζίνας αποφάσισε να γίνει μέλος της «πράσινης» οικογένειας.

Αν και δεν ήταν Παναθηναϊκός , έγινε μέλος της ομάδας των έφηβων που δημιούργησαν το τμήμα άρσης βαρών του «τριφυλλιού» και υπήρξε και αθλητής του Συλλόγου.

Επρόκειτο για έναν αθλητικογράφο που έγραψε τη δική του ιστορία στην εφημερίδα «Φίλαθλος» και είχε παράλληλα και μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό.

Μάλιστα παρακολουθούσε στενά εκείνη την περίοδο (στις αρχές της δεκαετίας του 60΄) και την ποδοσφαιρική ομάδα του «τριφυλλιού» την οποία την θεωρούσε την καλύτερη στην ιστορία του Παναθηναϊκού, όπως είχε γράψει σε άρθρο του.

Πέθανε στις 22 Αυγούστου 2013.