Με δύο νίκες και αξιόλογες εμφανίσεις η αθλήτρια πινγν πονγκ του Παναθηναϊκού Κατερίνα Τόλιου προκρίθηκε στην εναρκτήρια μέρα του WorldTableTennis Feeder της Πορτογαλίας, στο κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών.

Στα νοκ άουτ προκριματικά ξεπέρασε δύο εμπόδια από την Ευρώπη (το δεύτερο μάλιστα, ήταν η Σλοβένα συμπαίκτριά της στον Παναθηναϊκό Άνα Τοφάντ) και υλοποίησε τον βασικό της στόχο. Από αύριο Πέμπτη επιδιώκει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και στον γύρο των «64» αλλάζει… παραστάσεις και βαθμό δυσκολίας με αθλήτρια από την Κορέα.

Στο απλό είχε bye στον 1ο προκριματικό γύρο και μετά αγωνίζονταν την ίδια ώρα. Η Τόλιου, νούμερο 218 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε αντίπαλο την Ολλανδέζα Τάνια Χέλε (Νο 699). Συνάντησε δυσκολίες, αλλά επιβεβαίωσε στα τρία σετ ότι είχε τις πιθανότητες με το μέρος της (11-9, 11-8, 11-8). Το βράδυ αγωνίστηκε στον καθοριστικό 3ο προκριματικό γύρο απέναντι στην Άνα Τοφάντ (Νο 238). Η Σλοβένα γνωρίζει βέβαια, καλά την πρωταθλήτριά μας από τη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, όμως δεν παίζει με ευχέρεια την άμυνα. Η Τόλιου ήταν σταθερή, έκανε κιόλας με ανατροπή από 3-8 το 2-0 στα σετ και δεν γινόταν ν’ αφήσει αναξιοποίητη την ευκαιρία. Στο τελικό 3-1 τα σετ ήταν 11-3, 11-9, 7-11 και 11-5.

Αργότερα η κλήρωση του κεντρικού ταμπλό στο πορτογαλικό Feeder, την έφερε αντιμέτωπη με την Κιμ Χάεγιονγκ, η οποία είναι στο νούμερο 119 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης. Η Κορεάτισσα βρέθηκε απευθείας στις «64», ο αγώνας αρχίζει στις 11:35 Ελλάδας (τραπέζι 7 μη τηλεοπτικό).