Το τελευταίο χρονικό διάστημα τοπ αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του Παναθηναϊκού είχαν διαδοχικές παρουσίες σε διεθνείς εκδηλώσεις.

Πρώτα απ’ όλα οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κατερίνα Τόλιου, και Ελισάβετ Τέρπου πήραν μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας. Πριν αυτοί ολοκληρωθούν, η Τόλιου και η Τέρπου αγωνίστηκαν στο WTT Contender της Κροατίας, ενώ μόλις προχτές 03/07 η τελευταία πήρε μέρος στο WTT Star Contender της Σλοβενίας.

Οι βαθμοί ήταν στόχος για όλους, ωστόσο τα νεότερα στους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης ανδρών και γυναικών επιφύλαξαν πτώση για όλους αυτούς τους προαναφερθέντες εκπροσώπους μας.

Όχι γιατί υστέρησαν στους συγκεκριμένους αγώνες, αλλά γιατί τους αφαιρέθηκαν προγραμματισμένα οι βαθμοί από περσινά καλά διεθνή αποτελέσματα. Έτσι μάλιστα, 2η Ελληνίδα στην κατάταξη των γυναικών είναι τώρα η Παπαδημητρίου, που προσπέρασε την Τέρπου.

Στον εβδομαδιαίο πίνακα αξιολόγησης Νο27 από την αρχή της χρονιάς, ο Γκιώνης υποχώρησε 25 θέσεις και βρέθηκε στην 123η από την 98η. Από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες δεν πήρε βαθμό και πλέον εμφανίζει 130 στο σύνολο, καθώς τέλειωσε η ισχύς των 90 βαθμών, που είχε από το περσινό Europe Top 16.

Η Τόλιου, πρώτη Ελληνίδα εδώ και χρόνια, έπεσε 43 θέσεις, καθώς της αφαιρέθηκαν βαθμοί από περσινά θετικά αποτελέσματα στους Μεσογειακούς Αγώνες και σε τουρνουά στην Ντόχα και τη Σιγκαπούρη. Αυτή τη βδομάδα είναι στο νούμερο 223 έχοντας πάρει μόλις 2 βαθμούς από το Ζάγκρεμπ και κανέναν από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η Τέρπου βρέθηκε στο νούμερο 552 των γυναικών από το 401 της περασμένης βδομάδας κι εμφανίζει πλέον μόνο 3 βαθμούς. Τους 2 τους πήρε στο κροατικό Contender, ενώ το Star Contenderτης Σλοβενίας, στο οποίο αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο, δεν έχει υπολογιστεί γι’ αυτό το ranking, διότι παραμένει σε εξέλιξη.