Τεράστια επιτυχία για την αθλήτρια του Παναθηναϊκού Γεωργία Δεσπολλάρη που κατέκτησε ένα ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας στα 800 μέτρα.

Η «πράσινη» αθλήτρια έγραψε μια από τις λαμπρές σελίδες για τον ελληνικό στίβου αλλά και για το ένδοξο τμήμα του κλασσικού αθλητισμού του Συλλόγου.

Κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο στο απαιτητικό της αγώνισμα κόντρα στις κορυφαίες αθλήτριες της ηλικίας της στην Ευρώπη και έδειξε την αξία της σε διεθνές επίπεδο κρατώντας ψηλά την πράσινη σημαία.

Αναμφίβολα συγκαταλέγεται στις μεγάλες επιτυχίες του τμήματος στίβου και ταυτόχρονα μπήκε στη λίστα των Green legends δυναμικά καταλαμβάνοντας την 38η θέση όλων των αθλητών και αθλητριών στα ατομικά αθλήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η 20χρονη αθλήτρια έκανε μια ακόμα μεγάλη κούρσα . Μπήκε δυναμικά μέχρι τα πρώτα 400 ωστόσο στα 600μ. περίπου κλείστηκε.

Παρόλα αυτά το εκπληκτικό φίνις που διαθέτει την βοήθησαν να προσπεράσει ένα μικρό παραπάτημα, το κλείσιμο αλλά και το γεγονός ότι ήταν στην έκτη θέση με αποτέλεσμα να καταφέρει να τερματίσει Τρίτη με 2:04.14 αφήνοντας εκτός μεταλλίων τη Γερμανίδα  Λούτσια Στουρμ. Στην πρώτη θέση ήταν η Ισπανίδα Ντανιέλα Γκαρσία με 2:02.96 και δεύτερη η Βέρα Ματίλα από τη Φινλανδία με 2:03.14.

Ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο αγώνισμα στην ιστορία της διοργάνωσης.Η Δεσπολλάρη ήταν η νεαρότερη αθλήτρια του τελικού κι έγινε και η νεαρότερη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στη διοργάνωση