Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, Δήμητρα Γναφάκη κατάφερε να συνοδεύσει την πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μια καλή παρουσία στη Βουδαπέστη.

Η αθλήτρια του «τριφυλλιού» τερμάτισε στην 6η θέση της πέμπτης προκριματικής σειράς με 56.18, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια έκανε πολύ καλό αγώνα και κατάφερε να μπει με δυνάμεις στην τελική ευθεία και κρατηθεί μέχρι το τέλος, καταλαμβάνοντας την 28η θέση στο σύνολο.

Η αθλήτρια έχει πλέον σταθεροποιηθεί στους χρόνους λίγο πάνω από τα 56.00 και δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να βρει την κούρσα που θα γράψει “55”. Μάλιστα η Γναφάκη κατάφερε να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση τρέχοντας στον …απομονωμένο από την υπόλοιπη κούρσα ένατο διάδρομο. Η Γναφάκη ταξίδεψε στη Βουδαπέστη με 56.24, ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 56.14.

Σε δήλωσή της ανέφερε: «Ήταν μια γρήγορη κούρσα, όλες οι αθλήτριες ήταν υψηλού επιπέδου. Ήξερα πως μόνο με ατομικό ρεκόρ θα περάσω στον ημιτελικό. Κάτι που κυνήγησα και πίστεψα. Στον τερματισμό περίμενα πως έχω γράψει κάτω από 56.00, τελικά δεν ήρθε. Έχω δείξει μια σταθερότητα φέτος στα 56.00 και περιμένω πλέον και καλύτερους χρόνους.

Στόχος το 2024 να είμαι και στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό, Ολυμπιακοί), σίγουρα είναι μεγάλος στόχος η συμμετοχή στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες. Δούλεψα σκληρά φέτος, θα δουλέψω το ίδιο σκληρά και την επόμενη σεζόν και πιστεύω ότι οι χρόνοι που βλέπω πως μπορώ να πετύχω, να έρθουν».