Με επίδοση 21.82 που είναι νέο Παναθηναϊκό ρεκόρ ο «πράσινος» Κριστιάν Γκολομέεβ στον 5ο σερί τελικό του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατέλαβε την 7η θέση στα 50μ ελεύθερο στη Φουκουόκα.

Ο 30χρονος πρωταθλητής βελτίωσε ακόμη περισσότερο την καλύτερη φετινή του επίδοση με 21.82 (21.85 είχε κάνει στον χθεσινό ημιτελικό).

Στον προκριματικό με 21.91 «έπιασε» το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Αμέσως μετά τον τελικό στα 50μ ελεύθερο και την 7η θέση, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Είμαι ευχαριστημένος, έκανα μια καλή προσπάθεια, δεν ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος για αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήταν μια χρονιά που είχα στόχο τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας μου βγει στο Παρίσι και δεν πειράζει που δεν πήγα και τόσο καλά εδώ…Πιστεύω με τον προπονητή μου Άκη Οικονόμου και τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Προβολισιάνο θα συνεχίσουμε δυνατά ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεκδικήσω ένα μετάλλιο.

Ήμουν λίγο μουδιασμένος στα τελευταία μέτρα, η αντίδραση ήταν καλή, μου λείπει αυτή η εύκολη ταχύτητα, θα το δουλέψουμε, θα εστιάσουμε στις λεπτομέρειες. Φεύγω από το παγκόσμιο πολύ ευχαριστημένος, με την όγδοη παρουσία μου σε αυτό το μεγάλο ραντεβού, τη πέμπτη συμμετοχή σε τελικό στα τελευταία πέντε παγκόσμια όπου έχω κατακτήσει και ένα μετάλλιο.

Στα 31 μου χρόνια το 2024 στο Παρίσι θέλω το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτός είναι ο στόχος, αυτό το μετάλλιο μου λείπει, το θέλω πάρα πολύ, και ελπίζω στο Παρίσι να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα».