Πολλές και σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη έφερε σήμερα 10/10 η συμμετοχή Ελλήνων πρωταθλητών στο πρόσφατο World Table Tennis Feeder της Σουηδίας με τους αθλητές και τις αθλήτριες του Παναθηναϊκού να πρωταγωνιστούν.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης κατ’ αρχάς, που έκανε την καλύτερη πορεία στη Στοκχόλμη κι έφτασε στην πρώτη 16άδα του απλού, επανήλθε εντυπωσιακά στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των ανδρών. Ανέβηκε 463 θέσεις, εμφανίζεται στο νούμερο 324 και είναι πια ο δεύτερος Έλληνας στον πίνακα μετά τον Παναγιώτη Γκιώνη!

Το World Ranking εκδίδεται κάθε Τρίτη και το νέο είναι της Week 41 του 2023. Ο Αγγελάκης (φωτό) δεν εμφανιζόταν στους βαθμολογημένους τον τελευταίο καιρό και το να πάρει πόντους ήταν βασικός του στόχος στο σουηδικό τουρνουά. Τελικά πήγε πολύ καλά με συνολικά τέσσερις νίκες (από δύο σε προκριματικά και κυρίως ταμπλό) κι αυτό αποτυπώθηκε και στον πίνακα αξιολόγησης. Έχει πλέον 23 βαθμούς κι έκανε το άλμα στο νούμερο 324 από το 787, στο οποίο υπολογιζόταν.

Ο Γκιώνης ήταν απευθείας στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Έχασε εκεί από τον μετέπειτα νικητή Τρουλς Μέρεγκαρντ κι έτσι δεν είχε κάποια βελτίωση. Υποχώρησε ελαφρώς και είναι στην 130η θέση του ranking από την 132η.

Η Κατερίνα Τόλιου έμεινε στο νούμερο 41 ενώ η Κωνσταντίνα Παρίδη οπισθοχώρησε 38 θέσεις και βρέθηκε στο 244.