Το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών του Παναθηναϊκού σφράγισε και μαθηματικά την άνοδό του στην Α΄ Εθνική κατηγορία μια αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινες» τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους και πήραν το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία ύστερα από μια εξαιρετική χρονιά.

Στη σημερινή (30/4) αναμέτρηση κόντρα στους Τράχωνες Αλίμου ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας με 12-0 στην 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ως προς τον αγώνα οι «πράσινες» στο τελευταίο τους ματς στη Β’ Εθνική κατηγορία (έχουν ρεπό στην 18η αγωνιστική) ήταν από το ξεκίνημα κυρίαρχες και κατάφεραν να «καθαρίσουν» από νωρίς την αναμέτρηση.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Λόγου(2), Δεσπολλάρη (1), Νταρζάνου (2), Μπριάνα (3), Κοκοτσάκη (3) και Δούλη (1).

Tράχωνες:  Σιαφάρη, Σπυράτου, Ψητού, Μάνιου, Παντελακάκη, Σπανού, Κοσμά, Σκανδάμη, Παντελοπούλου, Κίσσα, Μιχαλοπούλου

Παναθηναϊκός: Ανδρή, Λόγου, Κοκοτσάκη, Τσιρούλη, Δημητρίου, Σιαφαρίκα, Μπριάνα, Καμαριανού, Δούλη, Δεσπολλάρη, Νταρζάνου

Αγωνίστηκαν επίσης οι Σιάκκα, Κουκουλοπούλου, Ζιώγα, Δέλιου, Λίκα.

Σε δήλωση του ο τεχνικός Γιάννης Χαραλαμπίδης ανέφερε “Είναι ένας κύκλος δύο ετών. Δεν ήταν μόνο φετινός. Ήταν από πέρυσι. Είχαμε βάλει στόχο σε δύο χρόνια να είμαστε στην Α’ Εθνική και αυτός ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια, αυτό δεν ήρθε στην τύχη. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ με αυτό το τμήμα. Το τμήμα έχει ανεβάσει το επίπεδο του».