Στο πρώτο παιχνίδι για τις θέσεις 1-4 της Τελικής Φάσης του 50ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων ΟΠΑΠ, που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 77-61 της ΔΕΚΑ και προκρίθηκε στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Οι «πράσινοι» έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να ξεφύγουν στο δεύτερο ημίχρονο. Πλέον αναμένουν τον αντίπαλο τους στον αυριανό τελικό.

Αναλυτικά τα  Δεκάλεπτα: 18-22, 32-37, 53-63, 61-77

Διαιτητές: Αγραφιώτης-Πράττος-Μαρτινάκος

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Καπετάκης 14(2), Στράντζαλης, Πατρίκης 12, Νταραντάνας 2, Πούντος 3(1), Μουτάφης 5, Μητσιάνης, Λιοτόπουλος 25(6), Πασχαλίδης.

Παναθηναϊκός (Ρήγγας): Τουλιάτος 6, Ζερβός 13(3), Αθανασόπουλος 5(1), Κουστένης 12(1), Βασιλαντωνάκης 8, Ξωξάκος, Γεωργιάδης 6(1), Εζέτζα 2, Αδαμόπουλος, Τουμαζάτος 2, Σαμοντούροβ 17(1), Αβδάλας 6.

Νίκος Ρήγγας (προπονητής Παναθηναϊκός): «Τα παιδιά έπαιξαν εξαιρετικές άμυνες, ακόμα και σε δύσκολα σουτ που έβαλε η ΔΕΚΑ, είχαμε καλή αμυντική προσέγγιση. Είναι παιδιά που ξεκινάνε σε άλλα παιχνίδια, έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να έχουμε μία πεντάδα σε ένα παιχνίδι και τρεις από τους πέντε σε άλλο παιχνίδι να μπορούν να ξεκινήσουν διαφορετικά. Τα παιδιά έχουν κάνει ένα μεγάλο πρωτάθλημα, έχουν παίξει 59 παιχνίδια και σήμερα έδωσαν μια πολύ σκληρή μάχη απέναντι σε μια πολύ έμπειρη και σκληρή ομάδα όπως η ΔΕΚΑ. Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν γίνεται μεγάλες περιόδους ξεκούρασης μέσα στη μέρα και ελπίζουμε τα παιδιά να ανταποκριθούν στο δύσκολο πρόγραμμα. Εμείς το έχουμε κάνει αυτό τέταρτη-πέμπτη φορά φέτος».      

Διονύσης Τουμαζάτος (αθλητής Παναθηναϊκού): «Ήταν μια πολύ δύσκολη αντιπαράθεση, είχε πολύ ένταση και πολλές μάχες. Είχαμε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι μας, παίξαμε πιο δυνατή άμυνα και αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα θέλαμε στον τελικό αντίπαλο το Περιστέρι για να πάρουμε το αίμα μας πίσω, ωστόσο όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας στον τελικό θα δώσουμε ότι έχουμε και θα παίξουμε με την ίδια ένταση».