Πολλές τιμητικές διακρίσεις από την ΕΦΟΕΠΑ για τους αθλητές και τις αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού στην ετήσια γιορτή της.

Το «τριφύλλι» είχε την τιμητική του αφού πήρε βραβείο  η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου ενώ ξεχωριστά βραβεία πήραν και οι Γκιώνης, Κωνσταντινόπουλος, Τόλιου και Αγγελάκης

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας:

Στις ατομικές ειδικές βραβεύσεις ήταν πρωταθλητές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων με τις ξένες ομάδες τους. Ο Παναγιώτης Γκιώνης βραβεύτηκε για τις 5 συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (παρέλαβαν την πλακέτα οι γονείς του), ο Γιάννης Σγουρόπουλος για τους 4 ευρωπαϊκούς τίτλους, 2 στο απλό εφήβων και 2 στο απλό Νέων ανδρών (το βραβείο πήρε εκ μέρους του ο Κώστας Βατσακλής) και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης για το γεγονός ότι είχε τις περισσότερες πρωτιές στον μηνιαίο ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των ανδρών από το 2017, που είχε γίνει η αμέσως προηγούμενη γιορτή βραβεύσεων της ομοσπονδίας, μέχρι σήμερα (το βραβείο παρέλαβαν οι γονείς του). Στο βίντεο γουόλ μεταδόθηκαν μηνύματα, που από το εξωτερικό ετοίμασαν οι διεθνείς μας για τη γιορτή.

Ο Γκιώνης θέλησε με την ευκαιρία της βράβευσης να ευχαριστήσει ανθρώπους, που τον στήριξαν στη μεγάλη καριέρα του. «Πρώτα την οικογένειά μου, που με στηρίζει σε όλα. Την ομοσπονδία, που έχει συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αθλήματος και προσωπικά τον Μανώλη Κολυμπάδη, που με έκανε να πιστέψω ότι μπορώ να πετύχω πολλά. Από το προπονητικό τιμ τον Γιώργο Κύρου, που έβαλε τα θεμέλια για την εξέλιξή μου, τον συγχωρεμένο Νίκο Κωστόπουλο που με ενέταξε στην εθνική ανδρών από την ηλικία των 16 και φυσικά τον σημερινό ομοσπονδιακό, τον Κώστα Βατσακλή, που για μένα απογείωσε το άθλημα. Έχουν έρθει τεράστιες επιτυχίες και είναι ευλογία που τον έχουμε στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Από συναθλητές τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Ντανιέλ Τσιόκα. Αν δεν είχαν έρθει στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα μιλούσα γι’ αυτό το βραβείο κι αν θα πετυχαίναμε τόσα πολλά. Μας βοήθησαν να δούμε επαγγελματικά τα πράγματα και τους χρωστάμε τα πάντα», είπε στο μήνυμά του ο διαχρονικά κορυφαίος Έλληνας αθλητής.

Σειρά στις βραβεύσεις πήρε η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του σωματείου, καθώς και της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την κατάκτηση του EuropeTrophy 2022. Την ομάδα αποτέλεσαν η Κατερίνα Τόλιου, η Έλσα Τέρπου, η Μαρία Αρτσέτου, η Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ και η Σλοβένα Άνα Τοφάντ και στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Λευτέρης Μάκρας και ο Νίκος Ζέρβας.

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Ευάγγελος Τέρπος, που έκανε την απονομή, σχολίασε ότι «αυτός ο ευρωπαϊκός τίτλος έδωσε το έναυσμα και σε άλλες ελληνικές ομάδες φέτος να παλέψουν για παρόμοια διάκριση», ενώ ο προπονητής της ομάδας Λευτέρης Μάκρας επισήμανε ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας αυτή η βράβευση, ευχαριστούμε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τη στήριξη κι ευχόμαστε να είμαστε του χρόνου πάλι εδώ και να μας βραβεύσετε για κάτι ανάλογο».

Η Κατερίνα Τόλιου πήρε και ατομικό βραβείο για το γεγονός ότι είχε τις περισσότερες πρωτιές στον μηνιαίο ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των γυναικών, επίσης από το διάστημα από την αρχή του 2017 έως το τέλος του 2022.

Η δεύτερη ειδική βράβευση ήταν για τη Μεσογειακή ομάδα των ανδρών, που με την 3η θέση στο Οράν χάρισε στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση το πρώτο μετάλλιο στο ομαδικό των Μεσογειακών Αγώνων. Την ομάδα συγκρότησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ενώ κόουτς ήταν ο Κώστας Βατσακλής.