Η κλήρωση στα προκριματικά του γερμανικού World Table Tennis Feeder δεν είχε ευνοήσει την Κατερίνα Τόλιου και αυτό φάνηκε σήμερα 14/02 και στην πράξη.

Ο λόγος για την Κατερίνα Τόλιου, η οποία μπορεί με βάση τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη να βρέθηκε απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών, στο τουρνουά στο Ντίσελντορφ, αλλά όταν «πέφτει» αμέσως σε εμπόδιο από την Κίνα, δεν μπορούν να θεωρηθούν καλές οι προϋποθέσεις.

Η πρωταθλήτριά μας αντιμετώπισε τη νεαρή Φαν Σουχάν, που διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και απέναντι στην άμυνα και γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό με 3-0 σετ. Τώρα θα στρέψει την προσοχή της στο 2ο συνεχόμενο Feederτου Ντίσελντορφ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24/02.

Έχοντας bye στον 1ο γύρο του ταμπλό των προκριματικών η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών περίμενε τη νικήτρια από την πρωινή αναμέτρηση της Φαν Σουχάν με τη Βογκ Σιν Ρου από τη Σιγκαπούρη. Η Κινέζα αποδείχτηκε κι εκεί πολύ δυνατή και επιβλήθηκε με 3-0 σετ. Το μεσημέρι η Τόλιου μπήκε στο τραπέζι με την αρχική επιδίωξη να γίνει όσο μπορεί πιο πιεστική, αλλά το κατάφερε μόνο μέχρι λίγο πριν από τα μέσα των σετ.

Στο 4-4 πήγε το 1ο σετ, στο 3-3 το 2ο και προηγήθηκε 6-5 στο 3ο, με ανατροπή μάλιστα από 0-4. Η 19χρονη Φαν όμως (νούμερο 242 στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών) έβρισκε γρήγορα λύσεις με ποικιλία επιθέσεων και ποιοτικό σερβίς για να έρθει το τελικό 3-0 σετ (5-11, 4-11, 7-11). Η Τόλιου δεν μετέχει στα αγωνίσματα του διπλού, συνεπώς ολοκληρώθηκε στην πρώτη μέρα η παρουσία της στο WTTFeederDüsseldorfI.