Το αντρικό τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού νίκησε την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι και πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» παρά τις απουσίες (εκτός Χατζηγούλας και Σγουρίδης λόγω ίωσης) κατάφεραν να επικρατήσουν με 10-6 της ΑΕΚ στο Γουδή και να προκριθούν στη Β΄ φάση του θεσμού.

Το «τριφύλλι» με πολύ καλή εμφάνιση και σε πολύ καλή μέρα τον Ριστίτσεβιτς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ, ενώ αναμένει την αυριανή (12/01) κλήρωση για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μάζης δήλωσε: «Διαφορετική κατάσταση από το πρωτάθλημα. Αν χάσεις στο Κύπελλο σημαίνει αποκλεισμός και αυτό είναι επιπλέον πίεση. Είχαμε δυσκολίες με τραυματισμούς και απουσίες, ήταν άρρωστοι δύο βασικοί παίκτες μας οι Σγουρίδης και Χατζηγούλας. Θεωρώ ότι τα υπόλοιπα παιδιά έπαιξαν και για αυτούς και δείξαμε ότι δεν είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται σε έναν ή δύο παίκτες αλλά όλοι έχουν χρόνο συμμετοχής και σημαντική παρουσία στην ομάδα».

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-3, 4-1, 2-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων 2, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς 2, Σιαμάς Γ., Δερμιτζάκης 3, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Σιαμάς Χ., Ζερβουδάκης 1.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος 1, Κοκκινάκης, Βούκσεβιτς, Γαλάνης, Αβαγιανός, Μαρινάγης 1, Παπάκος, Στελλάτος, Αράγια 4, Γκάτσος, Χαϊδόπουλος.