Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τη Βαρβάρα Φασόη για το τμήμα ποδηλασίας.

Η Βαρβάρα Φασόη αποτελεί πλέον μέλος του «τριφυλλιού» και ενισχύει σημαντικά το τμήμα ποδηλασίας του Συλλόγου την τελευταία στιγμή πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

 Η 31χρονη είναι  ποδηλάτισσα, η οποία αγωνίζεται στη παγκόσμια γυναικεία ομάδα ποδηλασίας δρόμου Ενέικατ (Eneicat).

Αγωνίστηκε στα παγκόσμια πρωταθλήματα σε δρόμο του 2014 (Ισπανία),2016 (Ντόχα), 2017 (Νορβηγία),2018 (Αυστρία) και 2019 (Αγγλία). Κάνει και ποδηλασία βουνού (MTB) και είναι πρώτη στην Ελλάδα το 2015, 2016, 2017 και 2018.

Το 2020 ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και το 2021  ήταν Πρωταθλήτρια Ελλάδας  ΜΤΒ. Το 2022 ήταν και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδας στον αγώνα αντοχής.

Το 2019 είχε τη πρώτη θέση στα Βαλκάνια (Βαλκανικό πρωτάθλημα δρόμου) στην αντοχή, αλλά και στην ατομική χρονομέτρηση.

Στο εξωτερικό έχει πολλές συμμετοχές σε UCI αγώνες δρόμου και ΜΤΒ. Επίσης το 2019 είχε την ευκαιρία να τρέξει ως επαγγελματίας πια το γύρο Bretagne (Γαλλία) και το γύρο Tοσκάνης (Ιταλία) και είχε τερματίσει σε αξιόλογες θέσεις.

Σε δήλωση της στο www.pao1908.com η Φασόη ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενη που εντάσσομαι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είμαι υπερήφανη για αυτή τη μεταγραφή, την ήθελα πολύ και μου αρέσει που θα αγωνίζομαι για τα χρώματα της ομάδας που ούτως ή άλλως υποστηρίζω. Ευχαριστώ τη διοίκηση αλλά και τους ανθρώπους που είναι στο ποδηλατικό τμήμα καθώς κάποιοι από αυτούς είναι προσωπικοί μου φίλοι και θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για τον Σύλλογο».