Στον γύρο των «8» σταμάτησε η θαυμάσια πορεία της Κατερίνας Τόλιου στο απλό του Μεσογειακού τουρνουά στο Οράν της Αλγερίας.

Την Πέμπτη 30/06, στην τελευταία μέρα του τουρνουά, η Κατερίνα Τόλιου τα έδωσε όλα για την είσοδο στην 4άδα ώσπου κάμφθηκε στη νοκ άουτ φάση με 4-2 σετ από την Ισπανίδα Μαρία Ξιάο και πλασαρίστηκε στις, τιμητικές αναμφίβολα, θέσεις 5-8.

Η Τόλιου αγωνίστηκε στην 8άδα (νούμερο 189 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη), γνωρίζοντας ότι εφόσον παρουσιάστηκε σε καλή φόρμα στην Αλγερία μπορούσε να εγείρει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αυτό έδειξε και στο τραπέζι κόντρα στην Ξιάο (Νο 79 στον κόσμο) και ήταν απόλυτα ανταγωνιστική από την αρχή ως το τέλος κυνηγώντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Βρέθηκε να χάνει 2-0 (με πολύ κλειστά σκορ) κι αργότερα 3-1, μείωσε δύο φορές και τελικά ήταν η αριστερόχειρας αντίπαλος, που είχε τη μπαλιά παραπάνω απέναντι στην άμυνα στα κρίσιμα σημεία (10-12, 8-11, 12-10, 5-11, 11-4, 6-11). Η Τόλιου μπορεί φυσικά να έχει την ικανοποίηση ότι βρέθηκε ξανά στην πρώτη 8άδα του θεσμού, όπως πριν από τέσσερα χρόνια στην Ισπανία και πέρασε τις δύο φάσεις των ομίλων με ισοβαθμίες στην κορυφή και σπουδαίες νίκες (όπως κόντρα στην Αιγύπτια Χάνα Γκόντα, το νούμερο 2 του τουρνουά).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σέρβα αθλήτρια του Παναθηναϊκού Σαμπίνα Σουρχάν είχε επίσης πολύ καλή πορεία στο Μεσογειακό τουρνουά αφού κατέκτησε την 4η θέση στο ομαδικό. Στο απλό ήρθε αντιμέτωπη στην 3η αγωνιστική του 2ου σταδίου με την Τόλιου την οποία κέρδισε οριακά με 4-3 σετ ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στην τελική 8άδα.