Πέτυχε τον αρχικό της στόχο η Ελλάδα στο ομαδικό ανδρών των 19ων Μεσογειακών Αγώνων που ήταν η πρόκριση στην πρώτη 8άδα κατακτώντας τη 2η θέση στον όμιλο.

Το ζευγάρι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού και Σγουρόπουλος στον πρώτο αγώνα, το μεσημέρι, κάμφθηκαν από το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τη Σλοβενία, με 3-1, αλλά στο καθοριστικό δεύτερο ματς, νωρίς το βράδυ δικαίωσαν τις προβλέψεις απέναντι στην Κύπρο και επικρατώντας με 3-0 κατέκτησαν τη 2η προνομιούχο θέση.

Η συνέχεια στο αγώνισμα δίνεται το πρωί της Δευτέρας 27/06 και η Ελλάδα θα συναντήσει κάποια από τις τρεις χώρες, που θα έχουν επικρατήσει στα υπόλοιπα ισάριθμα γκρουπ (αργά το βράδυ η κλήρωση, καθώς η Ελλάδα είναι +2 ώρες).

Η εξέλιξη του αγώνα Σλοβενία-Ελλάδα 3-1:

Ντάρκο Γιόργκιτς-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-0

Ντένι Κοζούλ-Γιάννης Σγουρόπουλος 1-3

Κοζούλ/Γιόργκιτς-Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος 3-2

Γιόργκιτς-Σγουρόπουλος 3-0

Στην 3η αγωνιστική η δυάδα του Κώστα Βατσακλή επιβεβαίωσε απόλυτα τον ρόλο της κόντρα στην Κύπρο. Επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά με τη 2η θέση του γκρουπ.

Η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Κύπρος 3-0:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Σαρμπέλ Ιλία    3-0

Γιάννης Σγουρόπουλος-Μάριος Γιάνγκου     3-0

Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος-Ιλία/Γιάνγκου 3-0

Τη Δευτέρα αρχίζουν και τα αγωνίσματα του απλού. Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 8 γκρουπ στο στάδιο 1 και ο Κ. Κωνσταντινόπουλος είναι στο 8ο γκρουπ. Θα συναντήσει τον Σλοβένο Ντένι Κοζούλ (επικεφαλής), τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα και τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου. Οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για το στάδιο 2, το οποίο θα έχει πάλι γκρουπ των 4ων.

Στο απλό γυναικών οι όμιλοι στο στάδιο 1 είναι των 3ων αθλητριών. Η αθλήτρια του ΠΑΟ Κατερίνα Τόλιου κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ με την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ (επικεφαλής) και την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια. Κι εδώ οι δύο πρώτες αθλήτριες των γκρουπ προκρίνονται στο στάδιο 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Μεσογειακούς συμμετέχει και η Άννα Τοφάντ με την Εθνική Σλοβενίας και η αθλήτρια του ΠΑΟ συμμετείχε στο ομαδικό , όπου η Εθνική ομάδα της χώρας της γνώρισε τις ήττες από την Πορτογαλία με 3-2 και την Ισπανία με 3-0 και δεν πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.