Το γυναικείο τμήμα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού θα πολεμήσει για τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του στην Οστράβα το επόμενο τριήμερο στο Europe Trophy

Το «τριφύλλι» λαμβάνει μέρος στην τελική 8άδα του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού θεσμού και στοχεύει ψηλά.

Ήταν επικεφαλής ομίλου στην πρώτη φάση, που είχε γίνει τέλη Μαΐου στη Λετονία και είχε επιβεβαιώσει τα προγνωστικά με δύο ευρείες νίκες.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας γυναικών 2022 έχει τεθεί επικεφαλής στο 1ο από τα δύο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει στην πόλη Χάβιροφ, πολύ κοντά στην Οστράβα, την SKST Bratislava από τη Σλοβακία, την Draycott & Long Eaton TTC από την Αγγλία και την SCO Ossiachersee Bodensdorf από την Αυστρία.

Μεταβαίνει στον προορισμό του το μεσημέρι της Πέμπτης 16/06, μέσω Κατοβίτσε, θα παραταχθεί με τις Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Αρτσέτου, Σάντρα Πέργκελ και Άνα Τοφάντ, ενώ προπονητής και αρχηγός αποστολής είναι ο Λευτέρης Μάκρας. Δεν θα ταξιδέψει στην Οστράβα η Έλσα Τέρπου λόγω προβλήματος υγείας.

Στη έναρξη του πρωτοεμφανιζόμενου τρίτου διασυλλογικού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου για άνδρες και γυναίκες, ο Παναθηναϊκός είχε αγωνιστεί στη Ρίγα αναδείχτηκε νικητής στο γκρουπ για τις Περιφέρειες B, D, G, H. Σε σχέση με τους αγώνες στη Λετονία έχει στην Τσεχία και την προσθήκη της Σλοβένας Τοφάντ, ενώ θ’ απουσιάζει, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο προπονητής Νίκος Ζέρβας.

Με σπουδαίες αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό η ομάδα έχει αρχικό στόχο να μπει στα ημιτελικά του EuropeTrophy. Θα το καταφέρει αν κατακτήσει μία τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και ακολούθως θα γίνουν τα χιαστί ημιτελικά. Όσες ομάδες μείνουν εκτός 4άδας θα συνεχίσουν σε ματς κατάταξης.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Παναθηναϊκού στο γκρουπ:

Παρασκευή 17 Ιουνίου

14:00 (Ελλάδας) Draycott & Long Eaton TTC–Παναθηναϊκός

20:00 Παναθηναϊκός-SKST Bratislava

Σάββατο 18 Ιουνίου

14:00 Παναθηναϊκός-Ossiachersee Bodensdorf

Τα δύο γκρουπ στην τελική 8άδα του Europe Trophy γυναικών είναι τα εξής:

Group A: Panathinaikos A.C. (GRE), SKST Bratislava (SVK), Draycott & Long Eaton TTC (ENG), SCO Ossiachersee Bodensdorf (AUT).

Group B: Fusion TTC (ENG), TT Moravský Krumlov (CZE), KTTC AFP Antwerpen (BEL), SU Sparkasse Kufstein (AUT).