Εξαιρετικές εμφανίσεις και ρεκόρ από τις αθλήτριες του Παναθηναϊκού στο διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στην πόλη των Χανίων.

Αναλυτικότερα, η Δήμητρα Γναφάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 400μ. εμπ. με 56.67 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57.00 από την περσινή χρονιά και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Παράλληλα, η Γναφάκη πέτυχε και νέο Παναθηναϊκό ρεκόρ.

Η Γναφάκη δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου εμφάνιση. Είμαι καλά και αυτό φάνηκε και μέσα στην κούρσα. Επέλεξα να πάω με 15 διασκελισμού στα πρώτα πέντε εμπόδια, ωστόσο το πέμπτο μου βγήκε κοντά και άλλαξα πόδι. Πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Πρώτη φορά ξεκινάω τη χρονιά με μία τέτοια επίδοση. Η προπόνηση που έχω κάνει μου έδειχνε πως είμαι σε θέση να τρέξω γρήγορα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου».

Ατομικό και Παναθηναϊκό ρεκόρ στα 100μ. πέτυχε και η Άρτεμις Αναστασίου με 11.54 (είχε πετύχει 11.58 στις 30/4/2022 στο Διασυλλογικό), τερματίζοντας στην 6η θέση στη σειρά της. Η Αναστασίου θα τρέξει την Τετάρτη (1/6) στη Φιλοθέη 100 μ. και την Πέμπτη (2/6) 200 μ. στη Βάρη.