Το ΣΚ 21-22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ο επετειακός αγώνας «Μαχη της Κρήτης», στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων.

Η φετινή διοργάνωση ήταν σημαντική διότι πέρα από τη διετή παύση λόγω της πανδημίας, είχε και τη σφραγίδα της αδελφοποίησης των δυο συλλόγων, της ΣΚΟΛΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Ο Πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΚ, κ. Κουριδάκης, μετά από δική του πρωτοβουλία, οργάνωσε άψογα τη φετινή διοργάνωση, τιμώντας τη χρόνια φιλία που υπάρχει μεταξύ των δυο συλλόγων. Σε όλο το συγκρότημα του σκοπευτηρίου υπήρχαν τα λογότυπα της ΣΚΟΛΕΚ και του Παναθηναϊκού, ενώ την Κυριακή, υπεγράφη η αδελφοποίηση των δύο συλλόγων από τον κ. Κουριδάκη και τον έφορο του τμήματος σκοποβολής του Παναθηναϊκού Α.Ο., Δημήτρη Κατσίρη.

Επίσης το βράδυ του Σαββάτου, παρέθεσε γεύμα σε όλους τους καλεσμένους, με μουσική και ομάδα Κρητών χορευτών.

Σε δηλώσεις του, ο Μανώλης Κουριδάκης πλέον των άλλων, εξήρε το έργο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού Α.Ο. όσον αφορά την ανάπτυξη του τμήματος σκοποβολής, επισημαίνοντας ότι όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού Α.Ο, είναι επί σειρά ετών η πολυπληθέστερη βοηθώντας παραλληλα στην οργάνωση και διεξαγωγή αυτού του σημαντικού επετειακού αγώνα.

 Παράλληλα, συνεχάρητον ΠΑΟ, διότι σε κάθε σκοπευτικό αγώνα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, οι αθλητές του,δίνουν δυναμικό παρόν και αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού Α.Ο, ο έφορος του σκοπευτικού τμήματος Δημήτρης Κατσίρης,αφου ευχαρίστησε τον κ. Κουριδάκη για τη φιλοξενεία και την άψογη διοργάνωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι χαρά και τιμή για τους αθλητές του Παναθηναϊκού Α.Ο, να συμμετέχουν σε αυτόντον πολύ σημαντικό αγώνα!

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα μέλη του τμήματος η συμμετοχή στους επετειακούς αγώνες για τη Μάχη της Κρήτης, καθώς είναι μία από τις σημαντικότερες μάχες που δώθηκαν στον Β’ΠΠ, αναγνωρίζοντας πως ο απλός κόσμος, έδωσε άνιση μάχη έναντι του φασισμού και πολέμησε για τις δημοκρατικές του αρχές, αλλάζοντας την ιστορία του πολέμου.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι ο Παναθηναϊκός Α.Ο., θα είναι παρών κάθε χρόνο, τιμώντας τους Κρητικούς (και όχι μόνο) ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, ενώ παράλληλα τόνισε την υποχρέωση που έχουμε όλοι ως παιδαγωγοί, να μεταδώσουμε στούς νέους αθλητές αρχές αξιοπρέπειας, ισότητας και δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο σκοπευτήριο, είναι το καλύτερο και το αρτιότερο σκοπευτήριο της Ελλάδας και πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί να το χρησιμοποιεί σε κάθε ευκαιρία για προπονήσεις ή διοργάνωση αγώνων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός συμμετείχε με 17 αθλητές, οι οποίοι διακρίθηκαν και κατέκτησαν πληθώρα μεταλλίων συμμετέχοντας σε όλα τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν.