Οι Νεάνιδες του Παναθηναϊκού επικράτησαν με 89-29 του Ιπποκράτη Κω, στην πρώτη μέρα των αγώνων της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟ «καθάρισε» το παιχνίδι από την πρώτη περίοδο, όταν και προηγήθηκαν με 24-2. Στη συνέχεια έγινε συντήρηση δυνάμεων με τον κόουτς Τσεμπέρη να ανοίγει το rotation και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες.

Δεκάλεπτα: 24-2, 39-12, 66-18, 89-29

Διαιτητές: Τζιοπάνος Γ.-Αγραφιώτης Γρ.-Κανελλίδης

Παναθηναϊκός (Τσεμπέρης): Ζιάκα 6, Γιαννακοπούλου 6, Ιωάννου Β. 13(1), Μελέτη 6, Ιωάννου Μ., Φελούρη 9(1), Μπάτσιου 5(1), Γρηγοροπούλου 18, Παναγιωτοπούλου 10, Παλάσκα 12(1), Φεράκη 4, Φραγκούλη Θ.

Ιπποκράτης Κω (Αργυρίου): Γκοτζάι 9, Καλαβριά, Ντερβίσι 1, Κλιμάτου, Κιαπόκα 1, Κουντουριώτη 5(1), Ψαρού 10, Μίλκοβιτς 3(1).

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού Αγγελική Ζιάκα δήλωσε: «Θέλαμε να κάνουμε μια καλή αρχή και να ανοίξουμε τη διοργάνωση με μία νίκη. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και θέληση στα επόμενα παιχνίδια, θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να εμφανιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι και καλύτερες».

Η «πράσινη» Γεωργία Γρηγοροπούλου είπε: «Ήταν ένα δυναμικό ξεκίνημα όπως το θέλαμε. Όλα τα κορίτσια πήραν χρόνο συμμετοχής, ώστε να είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε και για τη συνέχεια. Θέλαμε από την πρώτη αγωνιστική να δείξουμε τη ανταγωνιστικότητά μας και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια».