Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια και στο πινγκ πονγκ με τη γυναικεία ομάδα του να συμμετέχει στο Europe Trophy 2021-2022.

Ο ΠΑΟ τέθηκε επικεφαλής στο γκρουπ για τις Περιφέρειες B, D, G, H,  μετά την κλήρωση που έγινε τέλη Μαρτίου στο Λουξεμβούργο και στις 28 και 29 Μαΐου θα αντιμετωπίσει στη Λετονία την KTTC AFP Antwerpen από το Βέλγιο, τη GTTF από τη Γροιλανδία και την Salaspils GTK, που είναι και η οικοδέσποινα.

Οι «πράσινες» αθλήτριες που θα αγωνιστούν είναι οι Κατερίνα Τόλιου, Ελισάβετ Τέρπου, Άνα Τοφάντ και Σάντρα Πέργκελ, ,Μαρία Αρτσέτου και Βικτώρια Μπακάλη.

Στο Europe Trophy γυναικών σχηματίστηκαν τέσσερα γκρουπ. Αυτό της Region A, που θ’ αγωνιστεί στις 23 και 24 Απριλίου και τα γκρουπ Α και Β για τις Region E+F, που θ’ αρχίσουν πρώτα, στις 15 και 16 Απριλίου. Κάθε γκρουπ θα διεξαχθεί με το σύστημα «ένας προς όλους», κάθε ομαδική συνάντηση θα κρίνεται υπέρ της ομάδας, που θα φτάνει πρώτη στις τρεις νίκες, ενώ σε κάθε ατομικό ματς, που πηγαίνει στο 2-2, το 5ο σετ θα τελειώνει όταν μία από τις δύο αθλήτριες φτάσει στον 6ο και όχι τον 11ο πόντο.

Όπως επίσης σημειώνει η ντιρεκτίβα της ETTU για την τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου, οι ομάδες, που θα πάρουν την 1η και 2η θέση  στους ομίλους τους θα προκριθούν στο Europe Trophy Grand Final, το οποίο έχει οριστεί για το διάστημα 17 με 19 Ιουνίου 2022.