Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού βρίσκεται στα προημιτελικά του πρωταθλήματος και θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Θήρας σε διπλά ματς.

Ααναλυτικά οι αγώνες:

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Λαμίας 2013

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΟ Θήρας

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΑΣ Άρης – ΑΣΠ Θέτις

Τα τέσσερα ζευγάρια θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός).

Γηπεδούχος του πρώτου αγώνα είναι η ομάδα η οποία θα καταλάβει τη χαμηλότερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης.

Στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 17 της παρούσης (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ).

Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ ισοπαλίας) στους δεκαπέντε (15) πόντους με ελάχιστο προβάδισμα δύο (2) πόντων, όπως ισχύει σε όλα τα άλλα σετ.

Το Μαρκόπουλο που κατέλαβε την ένατη θέση ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του τη φετινή σεζόν.

Σύστημα διεξαγωγής πλέι άουτ

Αμαζόνες, Πανναξιακός, Πορφύρας και Ηλυσιακός θα αναμετρηθούν μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες στα πλέι άουτ για την παραμονή τους στη κατηγορία ως εξής:

α. ΑΟΝ Αμαζόνες – Ηλυσιακός ΑΟ

β. Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΟΦ Πορφύρας

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Οι νικητές των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 10 και 11 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Οι ηττημένοι των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 12 και 13 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος και υποβιβάζονται στην Pre League Γυναικών.

Ο Αίας Ευόσμου που κατέλαβε την 14η θέση υποβιβάστηκε απευθείας στην Pre League γυναικών της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.