Τέσταρε την αγωνιστική της κατάσταση σ’ ένα ακόμα δυνατό τουρνουά του World Table Tennis η πράσινη πρωταθλήτρια Κατερίνα Τόλιου.

Πήρε μέρος στο 1ο Grand Smash της Σιγκαπούρης, μία ακόμα υψηλών προδιαγραφών ατομική διοργάνωση, που έχει εισάγει ο νέος φορέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF). Το τουρνουά άρχισε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών αγωνίστηκε κατευθείαν σήμερα Τρίτη στον 2ο προκριματικό γύρο του απλού και γνώρισε τον αποκλεισμό από την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια. Τον Ιανουάριο η Τόλιου είχε αγωνιστεί και στο Feeder της Γερμανίας, μία ακόμα νέα σειρά αγώνων του WTT, είχε πλασαριστεί στις θέσεις 9-16 και τώρα επιδίωξε το γερό τεστ και σε πιο ισχυρό όπεν.

Στο 1ο WTT Grand Smash, στη Σιγκαπούρη, η Τόλιου είχε byeστον 1ο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών και την Τρίτη τέθηκε αντιμέτωπη με την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια στον 2ο (σ.σ. των «32»). Το ματς ήταν ισορροπημένο στα δύο πρώτα σετ, όπως και άλλες φορές σε μεταξύ τους αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια. Η 27χρονη διεθνής μας είχε καλή ευκαιρία να πάρει το 1ο σετ, αλλά το έχασε στην παράταση. Ήταν πιεστική και στο επόμενο και μετά επηρεάστηκε και ψυχολογικά για να ηττηθεί με 3-0 σετ (12-14, 7-11 4-11).