Ο διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola στην 14η αγωνιστική της Α΄φάσης του πρωταθλήματος Volley League 2021-22 που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19/2.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ στο ντέρμπι των αιωνίων της 14ης αγωνιστικής που έγινε στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης σημείωσε 15 πόντους με 10 τελειωμένες επιθέσεις στις 23 πάσες που πήρε, δηλαδή, ποσοστό αποτελεσματικότητας 43%. Στην υποδοχή είχε 46% αποτελεσματικότητα και 23% τέλειες σε 19 προσπάθεις, με 3 λάθη. Σημειωτέων πως τελείωσε καθοριστικές κόντρα επιθέσεις με δύσκολες προϋποθέσεις και βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα και στο σερβίς. Είχε 1 πόντος από μπλοκ και πήρε και 4 άσσους σε 22 σερβίς του επιχείρησε.

Είναι η 5η φορά στην καριέρα του που ο Θανάσης Πρωτοψάλτης αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola. Οι τρεις προηγούμενες ήταν τη σεζόν 2013-14 και συγκεκριμένα τις αγωνιστικές 6η, 12η και 15η, όλες με τον Παναθηναϊκό. Επίσης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola με τη φανέλα του Φοίνικα ΟΝΕΧ την 3η αγωνιστική της σεζόν 2020-21.

Είναι η 73η φορά που παίκτης του Παναθηναϊκού αναδείχτηκε MVP από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός και η πρώτη εντός της σεζόν 2021-22. Είναι ο δεύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού που αναδεικνύεται M.V.P. Βίκος Cola για τη σεζόν 2021-22 μετά τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο την 7η αγωνιστική.  

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης δήλωσε για τη διάκριση του: «Ο τίτλος του MVP της αγωνιστικής είναι μια προσωπική διάκριση που δίνει μεν χαρά αλλά όχι εφησυχασμό για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φυσικά, και οι 14 αθλητές της ομάδας χαιρόμαστε όταν ένας συμπαίκτης μας κερδίζει τον τίτλο του MVP και μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια που είναι ακόμα πιο δύσκολη αρχής γενομένης από τον ημιτελικό του Challenge Cup με την τουρκική Χάλκμπανκ. Είμαστε ακόμη εντός όλων των στόχων που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο».