Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο διήμερο του 5ου Τροπαίου Κολύμβησης του Παναθηναϊκού Α.Ο., ένα event που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό και βρίσκεται στο καλεντάρι των μεγάλων αγώνων κολύμβησης.

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου 2021 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκαν οι κολυμβητικοί αγώνες για τις αγωνιστικές κατηγορίες, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου με τους αντίστοιχους αγώνες για τις προαγωνιστικές ηλικίες.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο κολυμβητικό event που πραγματοποιείται με την αιγίδα της ΚΟΕ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και συγκέντρωσε περισσότερους από 1450 αθλητές από 70 Σωματεία Πανελλαδικά, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτεί η Πολιτεία.

Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη κολυμβητική διοργάνωση της χώρας είχε σαφώς και πολλές επιτυχίες με κορυφαίο στους άνδρες τον Γιώργο Σπανουδάκη και στις γυναίκες τη Μαρίλεια Δρασίδου (Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο). 

Το κολυμβητικό τμήμα του Συλλόγου είχε εξαιρετική παρουσία και κατέκτησε συνολικά 19 μετάλλια, εκ των οποίων 9 χρυσά, 7 ασημένια και 3 χάλκινα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, ο κ. Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η κ. Μαργαρίτα Βάρσου, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Αθλητισμό, η κ. Γαλανοπούλου Χριστίνα, ειδική σύμβουλος για τον Αθλητισμό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη καθώς και ο κ. Στέφανος Αυγουλέας, Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα ήθελε να ευχαριστήσει τους ΚΟΕ, Περιφέρεια Αττικής, ΟΠΑΠ, Νίκη Εκδοτική, Dole, Αύρα, Tesla, Poolsport, TYR, CGS, OAKA37, BCA, IdEF και Elite Clinic που συνείσφεραν τα μέγιστα για την υλοποίηση του 5ου Τροπαίου Κολύμβησης.