Ένας από τους σημαντικότερους έλληνες επικοντιστές , ο Ρήγας Ευσταθιάδης είναι μέλος της παναθηναϊκής οικογένειας και σαν σήμερα πραγματοποίησε το 1950 μια σπουδαία επίδοση και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Ο εν λόγω σε ηλικία 19 ετών συμμετείχε στους ελληνοϊταλικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και κέρδισε τις εντυπώσεις. Παρά το γεγονός ότι  ο αθλητής του «τριφυλλιού» πηδούσε με μεταλλικό δύσκαμπτο κοντάρι και όχι με πλαστικό καταπέλτη,  κατάφερε να δείξει την εξαιρετική του φόρμα , αφού   πέρασε τα 4 μέτρα και 3 εκατοστά προκαλώντας ντελίριο στους φιλάθλους.

Ήταν ένα άλμα που έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο κατείχε προπολεμικά ο ελληνοαμερικανός Πιτ Χλέντζου ο οποίος είχε επίδοση  (4,015 μ.).

Ασφαλώς το όνομα του Ρήγα Ευσταθιάδη έγινε γνωστό σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα και γρήγορα  νεαρός αθλητής των «πράσινων»  κατατάχτηκε  στα κορυφαία ονόματα της εποχής.  Άλλωστε ο εν λόγω επικοντιστής θα πρωταγωνιστούσε στον ελληνικό χώρο για τα επόμενα χρόνια σπάζοντας άλλες τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ.