Το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού διέθετε στις τάξεις του σπουδαίους αθλητές από τις αρχές της δεκαετίας του 30΄ οι οποίοι είχαν μάλιστα και διεθνείς διακρίσεις και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

  Στους Βαλκανικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, οι «πράσινοι» πρωταθλητές  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και σημείωσαν σπουδαίες επιτυχίες. Ο Ρένος Φραγκούδης ήταν πρώτος στα 200 μέτρα γνωρίζοντας την αποθέωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο αφού έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο  22.07.  Επιπλέον ο σπρίντερ του «τριφυλλιού» ήταν βασικό στέλεχος της ελληνικής ομάδας 4Χ100 όπου κατέκτησε τη πρώτη θέση με 44.00.

Παράλληλα στο άλμα επί κοντώ ο Αργύρης Καραγιάννης «πέταξε» στα 3 μέτρα και 76 εκατοστά κατακτώντας τη πρώτη θέση. Μάλιστα η επίδοση του αποτέλεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο μεταξύ ο Χρύσανθος Τσουκαλάς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 5.000 μέτρα με χρόνο 16.26.2 χαρίζοντας δόξα και βαθμούς για την Ελλάδα και τον «σύλλογο μεγάλο».

Επιπλέον ο  Χρήστος Σάρρας (φωτό) ήταν συγκλονιστικός στον μαραθώνιο καθώς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο μέσα σε επευφημίες  και τερμάτισε σε χρόνο 3.15.18.1, κοντράροντας μέχρι το τέλος τον Ρουμάνο μαραθωνοδρόμο  Νικολάε Ίλιε.

Οι συγκεκριμένες πράσινες επιτυχίες βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να κατακτήσει η Ελλάδα τη πρώτη θέση σε αυτή τη διοργάνωση.