Το εικοστό συνεχόμενο του πρωτάθλημα στον στίβο πανηγύρισε το «τριφύλλι» μέσα στο τότε στάδιο Καραϊσκάκη δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ στο άθλημα σαν σήμερα το 1974.

Οι «πράσινοι» αθλητές  κατάφεραν να γιορτάσουν μια ακόμα κούπα μέσα στο Φάληρο  παρά το γεγονός ότι δεν  ήταν το φαβορί.  Ο «σύλλογος μεγάλος» κέρδισε τις εντυπώσεις και κατάφερε να γιορτάσει τον τίτλο  έστω και στο νήμα αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ηρακλή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος στα 3.000 μέτρα στιπλ όπου κατάφερε να πρωτεύσει με χρόνο 9.03.4.  Πρόκειται για μια σπουδαία επίδοση την οποία γιόρτασε δεόντως ο «τριφυλλοφόρος» αθλητής.

Παράλληλα στις γυναίκες η Βάσω Καραφύλλη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο  στη δισκοβολία σηκώνοντας ψηλά τη πράσινη σημαία. Η δισκοβόλος του «τριφυλλιού» έστειλε τον δίσκο στα 53 μέτρα και 36 εκατοστά παίρνοντας τη πρώτη θέση.

Σε ότι αφορά την τελική βαθμολογία ο Παναθηναϊκός πήρε τη πρώτη θέση με 69 βαθμούς  ενώ ο «γηραιός»  ακολούθησε με επτά βαθμούς λιγότερους.  Στη τρίτη θέση ήταν ο Εθνικός Γ.Σ.  με 54 βαθμούς , ακολούθως  ο Ολυμπιακός ήταν τέταρτος με 39 βαθμούς ενώ ο Πανιώνιος ήταν πέμπτος με 37 βαθμούς.