Ο Σάσο Στάλεκαρ είναι ο πράσινος εκπρόσωπος που συνεχίζει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ στη φάση των 16 με την Εθνική ομάδα της Σλοβενίας καθώς η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε χτες κόντρα στην Πορτογαλία.

Η ομάδα του «πύργου» του Παναθηναϊκού δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ιταλία καθώς ηττήθηκε με 3-0 σετ (27-25, 25-20, 25-23) ωστόσο έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους 16 και απλά περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της.

Σε ότι αφορά την Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από την Πορτογαλία με 1-3 σετ (22-25, 26-24, 20-25, 22-25) και οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 3 άσσους, 55 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και της Πορτογαλίας προήλθαν από 7 άσσους, 52 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Παπαλεξίου 1 (1/4 επ.), Ζουπάνι 23 (22/41 επ., 1 μπλοκ), Πετρέας 4 (3/9 επ., 1 άσσος), Κασαμπαλής, Ράπτης 7 (6/10 επ., 1 άσσος, 20% υπ. – 0% άριστες), Πρωτοψάλτης 11 (9/27 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. – 36% άριστες) / Κοκκινάκης (λ, 59% υπ. – 33% άριστες), Ζήσης (λ), Στιβαχτής, Βουλκίδης 8 (6/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 8 (8/12 επ., 52% υπ. – 17% άριστες), Μούχλιας, Λινάρδος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο. Η Πορτογαλία μας κράτησε πίσω στο σκορ με εξαιρετική υποδοχή. Ρισκάραμε στο σερβίς και είχαμε αποτέλεσμα αλλά έβγαλαν καλή υποδοχή. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μας δυσκόλευε στο κομμάτι μπλοκ-άμυνα και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έφερε και το αποτέλεσμα. Η Πορτογαλία είναι εξαιρετική ομάδα και έχουν έμπειρους αθλητές και έκαναν εξαιρετικό τουρνουά. Δώσαμε πέντε σκληρούς αγώνες και στους περισσότερους ανταποκριθήκαμε πλήρως. Καταφέραμε με την απόδοσή μας μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να διεκδικούμε την πρόκριση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όποιους το καταλαβαίνουν.

Ο φίλαθλος κόσμος που παρακολούθησε τα παιχνίδια αντιλήφθηκε την προσπάθεια και το μέλλον που μπορεί να έχει αυτή η ομάδα. Αυτό που καταφέραμε με επιτυχία είναι να είμαστε μικρή ηλικιακά ομάδα και τα παιδιά αυτά αγωνίζονται. Με τις αποχωρήσεις που είχε η Εθνική ομάδα δεν πέσαμε επίπεδο, αντιθέτως κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Έχουμε ηλικιακά αθλητές έτοιμους να προχωρήσουν και να μας ανεβάσουν επίπεδο και έχουμε ηλικιακά αθλητές που έρχονται στο μέλλον και γι’αυτό είμαι αισιόδοξος. Δεν έχουμε ανανέωση στην Εθνική, οι βετεράνοι αθλητές βρίσκονται πάντα στη διάθεση της. Όλοι χρειάζονται. Έχουμε ένα μεγάλο αριθμό νέων αθλητές στα χέρια μας και το απέδειξαν και σε αυτό το δύσκολο τουρνουά».