Συγκλονιστικός ήταν ο Θοδωρής Ιακωβίδης στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που κατέλαβε την 11η θέση στη γενική κατάταξη των 96 κιλών.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τρίτη θέση στο σύνολο στο Β’ Γκρουπ των 91 κιλών, σηκώνοντας 338 κιλά (156κ. στο αρασέ και 182κ. στο επολέ – ζετέ) με 5/6 έγκυρες προσπάθειες. Αυτό όμως που ξεχώρισε από τον αγώνα εκτός από τη σπουδαία του εμφάνιση ήταν η κίνησή του πριν αποχωρήσει για πάντα από το ταρτάν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπάθησε στην τρίτη του προσπάθεια στο επολέ ζετέ να σηκώσει 191 κιλά, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αμέσως μετά σε μια συμβολική κίνηση με την οποία δήλωνε το μεγάλο… ευχαριστώ για όλα όσα του προσέφερε το άθλημα αλλά και τα συναισθήματα που αυτό του χάρισε, γονάτισε, φίλησε το ταρτάν και αποχώρησε συγκινημένος, στην τελευταία παράσταση της καριέρας του.

Η κατάταξη του Ιακωβίδη στην κατηγορία των 91κ., θα γίνει γνωστή μετά και την ολοκλήρωση των προσπαθειών στο Α΄ Γκρουπ.

Το συγκινητικό μήνυμα του Ιακωβίδη: «Και κάπως έτσι μετά από 19 ολόκληρα χρόνια κλείνει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου… Νιώθω ευλογημένος και τυχερός, που έζησα όσα έζησα στην αθλητική μου σταδιοδρομία…Από παιδί στα όνειρα μου έβλεπα Ολυμπιάδες και τι πιο όμορφο να “φεύγω” σε αυτά τα πλατό… Ήρθε η ώρα που το παιδί θα πάψει να είναι παιδί και μόλις τελειώσει ο αγώνας  θα είναι ένας άντρας, δεν θα ξανανιώσει την αδρεναλίνη πριν τους αγώνες ,ούτε την έξαψη της νίκης… Ξέρω ότι κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτήν μου την απόφαση, αλλά τους παρακαλώ να κατανοήσουν  ότι έχω κουραστεί να βλέπω τους συναθλητές μου από τα άλλα κράτη να είναι αφοσιωμένοι και να αποδίδουν στο 100% και γω να μην μπορώ…Και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που αποχωρώ, ξέρω ότι δεν έχετε συνηθίσει να το βάζω στα πόδια, σας ζητώ συγγνώμη αν σας στεναχωρώ (όπως επίσης ξέρω πως πιστεύατε ότι θα αλλάξω γνώμη μέχρι τελευταία στιγμή )…Αύριο δεν θα είμαι μόνος μου πάνω στο πλατό, θα είναι μαζί μου όλη η ομάδα μου , O Μανώλης Μαριανάκης ,o Κώστας Παπαδόπουλος , ο Χρήστος Σαλτσίδης ,o Αρθούρις Ακριτίδης , ο Στάθης Στρουμπης, ο Αλέξανδρος Κουβακας , η Μαρία Παναγιωτίδου ,η Άννα Αθανασιάδου , αθλητές που ίσως δεν τους γνωρίζετε άλλα ήταν εξίσου πολύ καλοί και σε όλους άξιζε να το ζήσουν αυτό. Τους ευχαριστώ για όσα ζήσαμε… Δέχθηκα πάρα πολλά μηνύματα και κάποια ήταν ιδιαίτερα όπως “σε ευχαριστώ που με έκανες να αγαπήσω την άρση βαρών” , “μετά από τα λόγια σου βρήκα το κίνητρο να ξανα ξεκινήσω προπόνηση” κ.α … Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσα να έχω… Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας και τα μηνύματα σας… I DID IT MY WAY…