Άκρως Παναθηναϊκή ήταν η 7η Ιουλίου 1957 σε στίβο και ποδόσφαιρο και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού»  πρώτα χειροκρότησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον Αντώνη Τρίτση στους ελληνο-γιουγκοσλαβικούς αγώνες, και στη συνέχεια αποθέωσαν και την ποδοσφαιρική ομάδα που κέρδιζε 1-0 τον ΟΣΦΠ με γκολ του Λάκη Σοφιανού, που ήταν και το 500ο γκολ στην ιστορία του Συλλόγου.

Το «τριφύλλι» υποδεχόταν τους Πειραιώτες στο τελευταίο παιχνίδι του Πρωταθλήματος σ’ ένα παιχνίδι …θρίλερ. Αν και με δέκα παίκτες από το 4ο μόλις λεπτό, λόγω της αποβολής του Αγγελόπουλου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση του πίνακα με τους Πειραιώτες και τον τίτλο να κρίνεται σε αγώνες μπαράζ.

Λίγο νωρίτερα, ο αθλητής του «τριφυλλιού» Αντώνης Τρίτσης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο αγώνισμα του ύψους, πετυχαίνοντας εκτίναξη στα 1,84 μέτρα με την καλύτερη επίδοση μέχρι τότε στη χώρα να είναι 1,75 μ. Ασφαλώς επρόκειτο για ένα άλμα που κέντρισε την περιέργεια όλων καθώς ήταν πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ.

Αναμφίβολα ήταν μια ευχάριστη καλοκαιρινή παναθηναϊκή ημέρα όπου το ποδόσφαιρο και ο στίβος έφεραν ξεχωριστή αίγλη στον Σύλλογο και τον έκαναν για ακόμα μια φορά… μεγάλο!