Σημαδιακή η σημερινή ημερομηνία για το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού το 1920 καθώς ο Σύλλογος εμφανίστηκε για πρώτη φορά επίσημα σε μεγάλους αγώνες και μάλιστα είχε και τον πρώτο «πράσινο» ρέκορντμαν και η «μάνα του λόχου» δεν λησμονεί τη στιγμή.

Συγκεκριμένα ο Μενέλαος Πονηρέας συμμετείχε στους προολυμπιακούς αγώνες που έγιναν στην Αθήνα και σημείωσε μια φανταστική επίδοση.  Ο συγκεκριμένος  συμμετείχε στους αγώνες του τριπλούν και «πέταξε» στα 13 μέτρα και 63 εκατοστά γράφοντας ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής του Παναθηναϊκού που έσπασε πανελλήνιο ρεκόρ.

Μάλιστα ο Πονηρέας πήρε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες  καθώς το όριο ήταν 13.50μ. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους αθλητές του Συλλόγου που συμμετείχαν στους αγώνες στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Θ. Δημητριάδης ήταν 1ος στα 100μ. με 11.3 και πρώτος στα 110μ. εμπόδια με 16.8. ενώ ήταν και 2ος στο μήκος με 6.29μ.

Επιπλέον ο Απόστολος Νικολαϊδης ήταν 3ος στα 110μ. εμπόδια με 19.0 , ήταν πρώτος στο ύψος και στο άλμα επί κοντώ και δεύτερος στη σφαιροβολία.