Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο καταδύτης του Παναθηναϊκού Νίκος Μόλβαλης που κατέλαβε την έκτη θέση στο Fina Cup στη Μαδρίτη στο αγώνισμα από σταθερό βατήρα (πλατφόρμα) 10 μ. ανδρών.Με αυτό το πλασάρισμα προκρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Τόκιο και θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ολυμπιακούς αγώνες.

Ο «πράσινος» αθλητής αγωνίστηκε αρχικά στον προκριματικό του αγωνίσματος όπου κατέλαβε την 10η θέση -ανάμεσα σε 23 καταδύτες που συμμετείχαν, από 19 χώρες- με 316 βαθμούς. Έτσι προκρίθηκε στους ημιτελικούς.

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων, οι αθλητές που περνούν, αγωνίζονται ανά έξι σε δύο ημιτελικούς. Στον Α’ ημιτελικό μετείχαν αυτοί που πήραν κατάταξη στον προκριματικό με ζυγό αριθμό και στον Β’ αυτοί με μονό. Έτσι ο Μόλβαλης αγωνίστηκε στον Α’ ημιτελικό και με εκπληκτική εμφάνιση πήρε τη 2η θέση και 380 βαθμούς και προκρίθηκε στον τελικό (προκρινόταν οι τρεις πρώτοι από κάθε ημιτελικό).

Στον τελικό, ο Νίκος έχασε εντελώς μια βουτιά και παρά τις καλές προσπάθειές του στις υπόλοιπες, βαθμολογήθηκε με 282 β. και κατατάχθηκε 6ος.