Ιστορία έγραφε σαν σήμερα το 1999 ο Παναθηναϊκός καθώς άλωσε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επικρατώντας με 62-53 επί του Ολυμπιακού και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Περίπου το ίδιο καλούνται να κάνουν και σήμερα οι «πράσινες» στον τελικό πρωταθλήματος κόντρα στις «ερυθρόλευκες» στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ στις 12 (ΕΡΤ Sports2)

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού καλείται να σηκώσει ψηλά τη σημαία στο Φάληρο σήμερα και σε ένα παιχνίδισμα της Παναθηναϊκής ιστορίας θα διεκδικήσει τη νίκη όπως το τμήμα ανδρών , την ίδια ημερομηνία στο Φάληρο.

Σχετικά με το 1999  οι «πράσινοι» του Λευτέρη Σούμποτιτς κατάφεραν να σπάσουν την έδρα και να κάνουν το 3-2 στις νίκες πετυχαίνοντας μια νίκη που μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Εκτός παρκέ περισσότεροι από 4.000 «αιώνια πιστοί» κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας και τραγουδούσαν εκστασιασμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα «Οε οε πρωτάθλημα μες στο Παλέ».

Μετά τη λήξη του ματς έχουν μείνει …χαραγμένα βαθιά στη καρδιά τα πράσινα πανηγύρια με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα να δίνει συνθήματα , τον Αλβέρτη να κόβει τα διχτάκια και τους Τζεντίλε-Κοχ να γιορτάζουν εκστασιασμένοι με τον πράσινο λαό. Για την ιστορία οι πόντοι του Παναθηναϊκού εκείνη την ημέρα :Αλβέρτης 3, Καλαϊτζής, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6, Τζεντίλε 10, Μποντιρόγκα 19, Μπουντούρης 3, Χούπμαν, Μπερκ 9 και Ράτζα 12.