Ένα από τα πιο «γλυκά» πρωταθλήματα πανηγύρισαν τα «φίνα κορίτσια» σαν σήμερα to 2000 στον «Τάφο του Ινδού» και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Επρόκειτο για μια συναρπαστική σειρά τελικών  που κρίθηκε στο πέμπτο ματς κόντρα στον αξιόμαχο Φιλαθλητικό και οι «πράσινες» επικράτησαν με 3-1 σετ. Περισσότεροι από  2.500 αιώνια πιστοί» δημιούργησαν μια καυτή ατμόσφαιρα και στο τέλος γιόρτασαν όλοι μαζί τη κατάκτηση του τίτλου.

Ο τεχνικός Γιάννης Νικολάκης είχε δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα που   μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Κυπελλούχων εκείνη τη σεζόν.

Οι πράσινες πρωταθλήτριες ήταν οι: Μάσου, Ιορδανίδου, Πιζέλε, Σαπαρέφσκα, Γιαλένιου, Φεντότοβα, Ντούλε, Ζαννάρα, Μπάμπουλι, Αλιφιεράκη και Αγγελάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τον πέμπτο και νικηφόρο τελικό για το «τριφύλλι»   το 2-2 με τον Φιλαθλητικό Θεσσαλονίκης  στις νίκες είχε διαμορφωθεί μόνο με νίκες των φιλοξενούμενων. Αναλυτικότερα: Παναθηναϊκός – Φιλαθλητικός 1−3 ,Φιλαθλητικός – Παναθηναϊκός 2-3,Παναθηναϊκός – Φιλαθλητικός 1−3 ,Φιλαθλητικός – Παναθηναϊκός 0−3