Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επιβλήθηκε του ΕΦΑΟ Ζωγράφου με 88-61 και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «πράσινες» ήταν ανώτερες σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πήραν το πολύτιμο δίποντο και φιγουράρουν στην κορυφή της  βαθμολογίας και δείχνουν έτοιμες για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό μέρος στην πρώτη περίοδο οι «πράσινες» έβρισκαν τρόπους να βάζουν τη μπάλα στο καλάθι ωστόσο και οι φιλοξενούμενες προπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ και το αποτέλεσμα στη λήξη της πρώτης περιόδου ήταν 24-15.

Το «τριφύλλι» ανέβασε την απόδοση του επιθετικά στη δεύτερη περίοδο και πήρε μεγάλο προβάδισμα με 56-33.

Σε ότι αφορά την Τρίτη περίοδο  ο ΠΑΟ κατέβασε ταχύτητα κάνοντας συντήρηση δυνάμεων και το τελικό σκορ της ήταν 66-49.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ανέβασε λίγο παραπάνω και πάλι την απόδοση του σε επίθεση και άμυνα και το τελικό 88-61 μιλάει από μόνο του.

Δεκάλεπτα: 24-15, 56-33, 66-49, 88-61
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 24, Μόργκαν 22(2), Χελιώτη, Μούλη 3, Λύμουρα 13(1), Καλαμπάκου2, Κωτούλα 6(2), Ιωάννου, Ζιάκα 2, Σκουμπάκη, Λεουτσάνα 16.
ΕΦΑΟ Ζωγράφου (Καλτσίδου): Δερμιτζάκη 7, Βαμβακά 14, Χόνι, Κεσσέ 4, Στεφανίδου 8(1), Μυλωνάκη 15(2), Θεοδωρομανωλάκη 13(3).

Μετά το τέλος του αγώνα η Γέλενα Λεουτσάνκα δήλωσε «Κάναμε μια ακόμα σημαντική νίκη και παρότι δεν είχαμε τους οπαδούς μας στο πλάι μας, ξέρουμε ότι μας παρακολουθούν και μας στηρίζουν. Ελπίζουμε να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας σύντομα. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και έχουμε μπροστά μας μια σειρά δύσκολων αγώνων για το πρωτάθλημα».

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που θα συμμετέχουν μόνο οι έξι πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος με αγώνες που θα γίνονται Τετάρτη-Κυριακή.