Ο διεθνής διαγώνιος του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Ράπτης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola στην 5η αγωνιστική της Β΄φάσης για τις θέσεις 1-4 του πρωταθλήματος Volley League ανδρών.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης ήταν ο κορυφαίος στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ.

Ο Ράπτης σημειωσε 29 πόντους με 24 επιθέσεις στις 40 πάσες (ποσοστό αποτελεσματικότητας 60%) και επίσης 5 πόντους από μπλοκ.

Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που ο Αλέξανδρος Ράπτης αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola μετά την 2η αγωνιστική της σεζόν 2018-19 όπου μάλιστα έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του θεσμού που αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola ενώ η ομάδα του (ο Παναθηναϊκός) είχε ηττηθεί (από τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ στην Κυψέλη). Επίσης αναδείχτηκε ΜVP Βίκος Cola του πρωταθλήματος τη σεζόν 2019-20. Είναι ο τρίτος παίκτης του Παναθηναϊκού που αναδεικνύεται M.V.P. Βίκος Cola για τη σεζόν 2020-21 μετά τον Βόγιν Τσάτσιτς την 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου και τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο την 4η αγωνιστική της β΄φάσης.

Είναι η 71η διάκριση MVP Βίκος Cola για αθλητή του Παναθηναϊκού από την καθιέρωση του θεσμού το 1998.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης δήλωσε για τη διάκριση του: «Ηταν ένας ωραίος αγώνας και χαίρομαι που συνοδεύτηκε με μία μεγάλη ανατροπή και νίκη της ομάδας μου επί του αιωνίου αντιπάλου. Χαίρομαι επίσης που αναδείχτηκα MVP μέσα από ένα τόσο δύσκολο ματς. Κάθε ατομική διάκριση έχει τη σημασία της και ευχαριστώ για την τιμή που έγινε αλλά στο βόλεϊ η δουλειά είναι ομαδική. Επομένως η νίκη μοιράζεται σε όλη την ομάδα. Συγκινήθηκα πολύ με τις δηλώσεις του αρχηγού μας, του Σωτήρη Πανταλέοντα. Αποχωρεί από την ενεργό δράση και ως ελάχιστο φόρο τιμής θέλω να του αφιερώσω αυτή τη διάκριση του MVP όπως φυσικά και σε όλους τους συμπαίκτες μου».

Έχει γεννηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2000 στην Πάτρα και έχει ύψος 1.98. Ξεκίνησε από την Ολυμπιάδα Πατρών και το 2018 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.