Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε σπουδαίου σφυροβόλου του Συλλόγου Σταύρου Μουταφτσίδη

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1947 στο Διδυμότειχο και στα 14 γνώρισε τη σφαίρα και τη δισκοβολία στην αμερικανική γεωργική σχολή Θεσσαλονίκης.

Το ταλέντο του εντόπισε ο ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίστηκε για λίγο πριν κάνει το μεγάλο άλμα και έρθει στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό το 1966.

Στον Παναθηναϊκό είχε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και άλλαξε αμέσως το αγώνισμα του και έγινε σφυροβόλος .

Ανήλθε ταχύτατα στο σπορ και το 1972 ήταν η μεγάλη του στιγμή καθώς κατόρθωσε και αναδείχτηκε πρώτος βαλκανιονίκης στη Σμύρνη με επίδοση 66.82μ. και αυτή η επιτυχία του τον έφερε στους Green Legends.

Επιπλέον την ίδια χρονιά συμμετείχε στους ολυμπιακούς αγώνες στο Μόναχο και έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε τελικό του συγκεκριμένου αθλήματος στην κορυφαία διοργάνωση κατακτώντας την 15η θέση.

Θετική ήταν η αγωνιστική του εικόνα και την επόμενη χρονιά αφού το 1973 αναδείχτηκε δεύτερος βαλκανιονίκης στην Αθήνα με 67.94μ.

Ο Σταύρος Μουταφτσίδης σε παλιότερη  δήλωση του στο www.panathinaikos1908.gr είχε πει «Πέρασα αξέχαστα χρόνια στον Παναθηναϊκό από το 1966 μέχρι το 1981.  Θυμάμαι έντονα τους Βαλκανικούς αγώνες στη Σμύρνη που πήρα την πρώτη θέση , καθώς πάντα οι αντίπαλοι μου από τα Βαλκάνια ήταν πάντοτε δυνατοί».

Επιπλέον ήταν πρωταθλητής Ελλάδας το 1970 και το 1972.