Πολύ καλή παρουσία είχε το αντρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Κυπελλούχων πριν από 32 χρόνια και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Η διοργάνωση έγινε στο μακρινό Βακάους της Φινλανδίας και οι «πράσινοι» κράτησαν ψηλά τη σημαία κόντρα σε σπουδαίες ομάδες. Αναλυτικότερα το «τριφύλλι»  ήταν τρίτο στη σπουδαία διοργάνωση και κοντραρίστηκε στα ίσα με δύο ιταλικές ομάδες και μια βουλγάρικη.

Από κει και πέρα η Μαξικόνο Πάρμα πήρε τη πρώτη θέση καθώς επικράτησε επί της Λέφσκι –Σπαρτάκ Σόφιας στον τελικό. Οι «λεβέντες με καρδιά» ακολούθησαν στη βαθμολογία , όπου κατάφεραν να ξεπεράσουν την Ζινέλα Μπολόνια καθώς την κέρδισαν με 3-2 σετ. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει ιταλικό σύλλογο στο συγκεκριμένο σπορ.

Προπονητής του Panathinaikos ήταν ο σπουδαίος Πολωνός «δάσκαλος» Γέρζι Βελτς ο οποίος από  πρώτη του σεζόν στην ομάδα  έδειξε τα δείγματα της δουλειάς του. Οι «γνωστοί σου άσοι» που αγωνίζονταν εκείνη τη σεζόν ήταν οι Καζάζης, Τεντζέρης, Ανδρεόπουλος, Κολιόπουλος, Γόντικας, Τσερεμίσοφ, Δημητριάδης, Πρωτοψάλτης, Ναλπαντής, Καραμαρούδης και Μαργαρώνης.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου δεν είναι από εκείνη τη χρονιά).