Την κούπα του κυπελλούχου Ελλάδας πανηγύρισε ο ένδοξος Παναθηναϊκός στο βόλεϊ ανδρών στην ακριτική Ορεστιάδα σαν σήμερα το 2008 γιορτάζοντας μια ακόμα μεγάλη επιτυχία.

Οι «τριφυλλοφόροι» διέθεταν ένα εξαιρετικό σύνολο με «μαέστρο» τον Ιταλό τεχνικό Μάουρο Μπερούτο και κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο. 

Ήταν ένας τίτλος όπου άρχισε και τελείωσε στο Νομό Έβρου για τους «πράσινους» αφού στα προημιτελικά επικράτησαν στην Αλεξανδρούπολη επί του τοπικού Εθνικού με 3-0, στα ημιτελικά νίκησαν τον Ηρακλή με 3-2 στην Ορεστιάδα και στο ίδιος μέρος επικράτησαν στον τελικό επί της ΕΑ Πατρών με 3-1. Αναλυτικά τα σετ με την ομάδα της Αχαϊας :21-25, 25-16, 25-18 και  25-17.

Σε ότι αφορά τα στατιστικά των κυπελλούχων στον τελικό ήταν τα ακόλουθα: Ανδρεάδης 10, Αγκάμεζ 21, Μαρτσέλο 6, Πανταλέων 3, Μινούτσι 7, Ντάντε 15 / Στεφάνου (λ. – 72% υποδοχή), Ντονάς 1, Ψάρας Σ.. Δεν αγωνίστηκαν: Λάππας, Κυριαζής, Γκιρτζίκης, Ψάρρας Α. Τέλος, συγκλονιστική ήταν και πάλι η παρουσία των οπαδών του «τριφυλλιού» από τον Έβρο και τις περιοχές της Θράκης όπου μετέτρεψαν το κλειστό της Ορεστιάδας  σε Λεωφόρο.